'KINO U MOM KVARTU'

Četiri besplatne filmske večeri pod zvijezdama

06.06.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Kino u mom kvartu projekt je nastao s ciljem ukazivanja na nepostojanje lokalnih, kvartovskih kina u gradu Zagrebu. Kroz četiri filmska dana u periodu od 14. lipnja do 6. srpnja Centar za kulturu i film Augusta Cesarca organizirat će open - air kino na zelenoj površini Trga dr. Franje Tuđmana te na taj način vratiti, barem privremeno, filmsku umjetnost u kvart Črnomerec

Na dekicama pod zvijezdama, na ugodnom ljetnom zraku gledat će se filmovi koje su odabrali poznati hrvatski glumci koji žive na Črnomercu. Živko Anočić, Jadranka Đokić, Nataša Janjić Lokas i Krešimir Mikić izabrali su remek djela suvremene svjetske filmske produkcije koja će se besplatno prikazivati kroz četiri filmska tjedna.

Projekt će predstaviti 2 dječja kratkometražna filma, 'Maska' i 'Zvižduk uz Otona', nastala u produkciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca unutar filmske radionice. Na taj način želi se vratiti fokus na važnost razvijanja interesa i edukacije građana po pitanju filmske umjetnosti. U suradnji sa Zagreb filmom, Kino u mom kvartu posjetit će profesor Baltazar koji će se družiti s najmlađim posjetiteljima programa te zajedno s njima pogledati odabrane Baltazarove zgode i nezgode!

RASPORED PROJEKCIJA

Subota, 14. lipnja

21:00 – 'Baltazar'

21:15 - kratkometražni film 'Maska' nastao u sklopu filmske radionice

21:30 – 'Rimu s ljubavlju'' (112') r: Woody Allen, g: Woody Allen, Penélope Cruz, Jesse Eisenberg (odabrala Nataša Janjić – Lokas)

Nedjelja, 22. lipnja

21:00 - 'Baltazar'

21:15 – kratkometražni film 'Zvižduk uz Otona' nastao u sklopu filmske radionice

21:30 – 'Shame' (101'), r: Steve McQueen, g: Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge (odabrao Živko Anočić)

Petak, 27. lipnja

21:00 – 'Baltazar'

21:15 – 'Baltazar'

21:30 – 'U potrazi za Sugar Manom' (86'), r: Malik Bendjelloul, g: Rodriguez, Stephen 'Sugar' Segerman, Dennis Coffey (odabrala Jadranka Đokić)



Nedjelja, 6. srpnja

21:00 – 'Baltazar'

21:15 – 'Baltazar'

21:30 - 'End of Watch' (109'), r: David Ayer, g: Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Anna Kendrick (odabrao Krešimir Mikić)

Više informacija saznajte ovdje