ZAPOČEO CANNES

Nju su apsolutno svi odmjerili tu večer

14.05.2014 u 22:17

  • +2

Otvoren 76. filmski festival u Cannesu

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Filmom 'Grace od Monaka' otvoren je 67. filmski festival u Cannesu, zvijezde su pristizale na crveni tepih, ali svi su pogledi bili uprti u Nicole Kidman

Film je to Oliviera Dahana koji se prikazuje izvan konkurencije, a priča je o ne tako glamuroznim danima glumice koja se udala za princa. Princa Rainiera utjelovio je Tim Roth, a Nicole Kidman Grace Kelly.

Legenda europskog filma Jean-Luc Godard natjecat će se s dramom o životu i ljubavi 'Adieu au langage'. Braća Dardenne dolaze s filmom 'Deux jours, une nuit'. U njemu glumica Marion Cotillard glumi ženu koja treba u samo jedan vikend uvjeriti kolege da se odreknu bonusa kako bi zadržala posao.


Pregršt dobrih redatelja i filmova na crveni tepih je naravno privuklo i mnoštvo zvijezda, a među prvima na crveni tepih su pristigle Blake Lively, Nicole Kidman, Laetitia Casta, Jane Fonda, Chiara Mastroianni i drugi.

No o filmu 'Grace od Monaka' u kojem su se spojili glamur Cannesa i obližnjega Monaka kojim je u srijedu otvoren 67. filmski festival u Cannesu, iako su obožavatelji pozdravljali Nicole Kidman i druge zvijezde na crvenome tepihu, kritičari su suzdržani.

Slavni 12-dnevni festival na Azurnoj obali okupljalište je najvećih imena međunarodne filmske industrije, a ove je godine privukao zvijezde od Francuskinje Audrey Tautou do Kineskinje Zhang Ziyi.

Nicole Kidman izjavila je da obožava taj festival, poznat i po umjetničkoj raznolikosti i mediteranskoj atmosferi.

'Snimanje mi je bilo prekrasno, živjela sam na francuskoj rivijeri, a snimala u Monaku', rekla je Kidman novinarima nakon dijeljenja autograma obožavateljima.

Film u kojem Kidman glumi američku glumicu Grace Kelly koja se udala za princa Rainiera i postala princeza Grace snimio je Olivier Dahan, francuski redatelj čiji je 'La Vie En Rose' iz 2007. o legendarnoj francuskoj pjevačici Edith Piaf bio svjetski hit.

Novi je film privukao oštre kritike. 'Riječ je o prilično konvencionalnoj biografiji', napisao je Adrian Prechtel iz minhenskoga Abendzeitunga.

Za Zlatnu palmu koja će biti uručena 24. svibnja natječe se 18 filmova iz cijeloga svijeta, od Mauritanije do Japana.