Film MIRJANA MIA PEĆINA

'Dubrovnik je napokon zaživio i filmskom umjetnošću'

  • Autor: I. T.
  • 24.8.2009 11:05:28
  • 24.8.2009 10:01:23

Direktorica Libertas Film Festivala Mirjana Mia Pećina u objavi za medije istaknula je radost zbog suradnje Dubrovnika sa Sarajevo Film Festivalom na Dubrovnik Film Meetingu te zbog buđenja filmske umjetnosti i u tom gradu

Povodom održavanja Dubrovnik Film Meetinga u organizaciji Sarajevo Film Festivala i hotelske grupacije ALH, direktorica dubrovačkog Libertas Film Festivala Mirjana Mia Pećina izjavila je:

'Iskreno me raduje činjenica da je Dubrovnik uspio zaživjeti i kao filmska destinacija! Osjećam kako su se sva naša petogodišnja nastojanja u organizaciji Libertas Film Festivala isplatila jer film je doista, uz druge povijesne, umjetničke i turističke atrakcije, zaživio s Gradom.

Drago mi je da je direktor Sarajevo Film Festivala, jedan od organizatora DFM-a, gospodin Mirsad Purivatra, prilikom boravka u Dubrovniku tijekom ovogodišnjeg Libertas Film Festivala pozvao dobitnika nagrade Libertas Tribute, redatelja Jima Sheridana, da se uključi u Sarajevo Film Festival u programu Talent Campus. Suradnja Libertas Film Festivala i Sarajevo Film Festivala ove se godine time dodatno produbila i sigurna sam da nas u sljedećim godinama očekuje još puno zajedničkih filmskih promocija, na veselje i dubrovačke i sarajevske publike. Polako, ali sigurno zajedno pretvaramo Dubrovnik u vrlo poželjnu filmsku destinaciju!'

Podsjetimo da se u Dubrovniku već pet godina zaredom održava Libertas Film Festival koji predstavlja vrhunska dostignuća svjetske nezavisne filmske produkcije. Upravo zahvaljujući Libertas Film Festivalu Dubrovnik su u samo pet godina posjetili brojni filmski profesionalci: Woody Harrelson, Owen Wilson, Chris Cooper, Gila Almagor, Jim Sheridan, Michael Ohoven, Trevor Groth, Goran Navojec, Sanja Vejnović, Kristina Krepela, Mia Begović, Mustafa Nadarević, Relja Bašić, Vinko Brešan i mnogi drugi.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još