OVOG PETKA

Crtajte, gledajte i učite na VAFI- ju

24.04.2014 u 11:16

Bionic
Reading

Jutarnji sati u petak na VAFI- ju rezervirani su za službene projekcije malih i mladih animatora, popodne se crta u Francuskoj crtaonici, uči o stripu, 3D animaciji i stop animacija u palači Herzer, a navečer u kinu Galerija publiku očekuju čak dva franucska animirana filma

Već od samog jutra na VAFI-ju (Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin 22.-27.travnja) bit će zanimljivo. Više od 90 mladih animatora iz Hrvatske, ali i ostatka svijeta gledat će svoje filmove na velikom platnu. Službene projekcije u kinu Galerija počinju u 9, 10:30 i 12 sati. Ove su projekcije idealna prilika svim roditeljima da pokažu svojoj djeci animirane filmove koji se ne vrte na televiziji, a izradila su ih - djeca.

O 3D animaciji više iz Hong Konga

Oni koji su već u animaciji ili bi nešto više željeli o tome saznati, sutra popodne to imaju priliku učiniti čak na dva predavanja. O 3D animaciji u 15 sati u palači Herzer pričat će animator i producent iz Hong Konga Owen Chan. Odmah nakon tog predavanja u 16 sati slijedi prezentacija stop animacije koju će održati animatori iz ljubljanskog studija ZWIKS.

Dva divna francuska filma

Petak će zaključiti projekcije dva divna animirana dugometražna francuska filma u kinu Galerija. U 18 sati prikazat će se 'Noćne bajke', očaravajuć i upadljivo prekrasan film koji spaja šest egzotičnih bajki koje se događaju u Tibetu, srednjovjekovnoj Europi, aztečkom kraljevstvu, afričkoj savani i Zemlji mrtvih. Povijest se isprepliće s bajkom, gledatelji se prenose u zemlje koje nastanjuju vukodlaci, zatočene princeze, čarobnjaci i goleme pričajuće pčele a svaka se bajka završava s ironičnim i smiješnim obratom. Ovaj film je namijenjen djeci starijoj od 11 godina. Nakon njega, u 20 sati, prikazat će se 'Usvajanje odobreno' - snažna, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Junga, kojem je sada 47 godina, policija je pronašla na ulicama Seula kada je imao 5 godina, nakon čega ga je usvojila belgijska obitelj. Mnogo godina kasnije odlučio se po prvi put vratiti u Seul kako bi još jednom udahnuo zrak svoje zemlje i pokušao pronaći biološku majku. Pratimo njegovo putovanje pomirenja sa svojim korijenima koje ga tjera da se ponovno, u animaciji, prisjeti djeteta kakvo je nekada bio. Film je namijenjen djeci starijoj od 11 godina.

Svi programi su besplatni. Više informacija sazanajte na vafi.hr