'I LOVE YU'

Film Irene Škorić nagrađen na velikom festivalu u Houstonu

23.04.2014 u 19:04

Bionic
Reading

Kratkometražni igrani film 'I love YU' redateljice i scenaristice Irene Škorić, koji će zagrebačku premijeru imati u petak, 25. travnja na Danima hrvatskog filma, osvojio je Zlatnu nagradu za najbolji kratki igrani film u kategoriji drame na WorldFestu u Houstonu, jednom od najstarijih festivala nezavisnog filma u svijetu

'I love YU' se snimao na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme. Taj film nastao u produkciji Udruge za audiovizualno stvaralaštvo Artizana, najavljuje se kao uradak koji 'emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek'.


U filmu glume Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Direktor fotografije je Raul Brzić, montažer Veljko Segarić, a film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Festival u Houstonu ove se godine održao od 4. do 13. travnja u svom 47. izdanju, a o njegovom značaju govori i podatak da su mnogi danas proslavljeni redatelji dobili svoje prve nagrade za debitantske filmove. Među njima su i Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, Braća Coen, Brian De Palma.

Međunarodna premijera filma 'I love YU' održala se u rujnu prošle godine na filmskom festivalu u Montrealu.