OD SVIBNJA

Gordana Restović dolazi na čelo Pulskog filmskog festivala

11.04.2014 u 19:39

Bionic
Reading

Javna ustanova Pula film festival nakon izabranog novog umjetničkog vijeća na čijem čelu je britanski producent Mike Downey dobiva i novu ravnateljicu. Naime, čelnu poziciju Pula film festivala, najposjećenije kulturne manifestacije u Hrvatskoj, od prvog svibnja preuzet će Gordana Restović, dok dosadašnja ravnateljica Zdenka Višković Vukić odlazi u mirovinu po isteku mandata

Gordana Restović dugogodišnja je istaknuta djelatnica na području kulture i medija, a na novo radno mjesto dolazi s pozicije voditeljice projekata Turističke zajednice Grada Poreča. Restović je po struci magistrica kulturnog turizma te diplomirana pravnica i profesorica likovne kulture, a na novoj dužnosti u narednom četverogodišnjem mandatu zamijenit će Zdenku Višković Vukić koja je tu odgovornu dužnost obavljala kontinuirano od 2007. godine.


Prema riječima Hrvoja Pukšeca, jednog od tri člana novoizabranog umjetničkog vodstva, u koncepciji Pula film festivala već ovog ljeta mogu se očekivati brojne promjene, a sve u cilju jačeg pozicioniranja Festivala na filmskoj europskoj festivalskoj sceni.

O dolasku nove ravnateljice na čelo Pula film festivala novinare je danas izvijestio pulski gradonačelnik Boris Miletić, zahvalivši se ujedno dosadašnjoj ravnateljici na velikom doprinosu pulskom filmskom Festivalu. 'Zdenka Višković Vukić dala je jako puno kulturi grada Pule i na tome sam joj neizmjerno zahvalan', kazao je Miletić.

Gordana Restović nije danas davala izjave medijima vezano za svoje imenovanje, uz ispriku da nije službeno potvrđena odnosno da se još čeka potvrda Gradskog vijeća Grada Pule, što bi se trebalo dogoditi sredinom travnja. Restović je na čelu Pučkog otvorenog učilišta Poreč provela 12 godina te joj je za izuzetne doprinose promociji grada i njegove kulturne baštine 2009. uručena gradska nagrada Sv. Mauro. U medijskom svijetu je od 2006, kada postaje ravnateljica i glavna urednica Nezavisne istarske televizije, do 2011, a potom i naredne dvije godine istu dužnost obavlja na čelu Istarske televizije.
Među nagradama valja istaknuti i da je dobitnica priznanja Čakavskog sabora za očuvanje i promicanje čakavske baštine – Povelje Zvane Črnja, kao i da je za osobit doprinos ugledu i razvitku Republike Hrvatske i njenih građana, na prijedlog ministra kulture, 1999. odlikovana je Redom hrvatskog pletera.