DRAGAN BJELOGRLIĆ:

'Sad nogometaši idu na SP, a fudbaleri sjede kod kuće'

04.03.2014 u 12:00

  • +5

Premijera filma Montevideo, vidimo se

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko

Bionic
Reading

Zagrebačka premijera filma Dragana Bjelogrlića 'Montevideo, vidimo se!' izazvala je ogromno zanimanje svih domaćih filmoljubaca

Ovaj film je u kinima u regiji vidjelo više od pola milijuna gledatelja pa ne čudi što je i u zagrebačkom Kaptol Centru vladala nezapamćena gužva. Nije nedostajalo ni poznatih lica poput Milana Bandića, Gorana Vlaovića, Bojane Gregorić, Damira Markovine, Gorana Grgića, Renea Bitorajca sa suprugom, Bojana Navojca...

Komediju 'Montevideo, vidimo se!' režirao je Dragan Bjelogrlić, a glavne uloge u filmu su odigrali Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Assante, Branko Đurić, Elena Martinez, Viktor Savić, Ivan Zekić, Predrag Vasić i Nebojša Ilić. Radi se o svojevrsnom nastavku filma iz 2010. godine 'Montevideo, Bog te video' koji je u našoj regiji postao veliki kino hit, a sudeći prema trenutačnim kino rezultatima, njegov nastavak bit će još popularniji.

O filmu 'Montevideo, vidimo se! popričali smo i s redateljem Draganom Bjelogrlićem

'U Srbiji je vladalo veliko zanimanje za film, ali čini mi se kao da u posljednjih šest, sedam godina ipak opada zanimanje za domaćim filmom. Možda i zato jer je bilo puno filmova koji su bili bezrazložno mračni i crni - ja sam ih nazvao mračnim balkanskim filmovima o frustriranim ljudima. Tko bi to gledao, pa ljudima je dosta svojih muka, pa još da gledaju tuđe muke... Ljudima treba pružiti nešto više od života', rekao je dobro raspoloženi Bjelogrlić.

Snimiti film koji govori o nogometu i svojevrsni je nastavak hita 'Montevideo, Bog te video', kaže Bjela, nije nimalo lak posao.

'Nije lako snimati film o nogometu. Općenito ih nema puno. To traži posvećenost, posebne kutove snimanje, puno kamera...  Glumci su također igrali nogomet sve ove godine, non-stop su trenirali, naporan je to posao, ali i lijep. Radio sam i s fantastičnom ekipom. Oni su mi bili snaga koja mi je omogućila da ustrajem u svemu', kaže Bjelogrlić.

Film 'Montevideo, vidimo se' stiže u godini kad cijeli svijet trese groznica Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

'Da, sve se poklopilo. One godine kad je reprezentacija Srbije išla u Južnu Afriku, govorilo se da fudbaleri idu na SP, a nogometaši sjede kod kuće, a sad je obratno. Možda bih mogao sad kad imam 50 godina otići do Brazila i navijati za Hrvatsku i Bosnu', rekao je Bjelogrlić, dodavši da taj sport ima jednu posebnu čaroliju i atmosferu koju nema nijedan drugi sport.

Bjelogrlić kaže da ga i dan danas prati uloga Bobe Popadića iz legendarne serije 'Bolji život'

'Ta uloga me prati više od 20-ak godina, što je sasvim razumljivo. To je bila posljednja velika serija bivše Jugoslavije, vraća sjećanja na nešto iz prošlosti koja se ne može vratiti, a imala je neke čari', kaže Bjelogrlić koji je imao prilike surađivati i s velikom filmskom zvijezdom Armandom Assanteom

O tom iskustvu kaže: 'Branko Đurić Đura je predložio Assantea. Upoznao ga je i on mu je rekao da mu se jako svidio film 'Lepa sela lepo gore. Assante često radi u Europi, pa smo krenuli u potragu za njim. Pregovori nisu bili laki, odgledao je prvi film i svidjelo mu se sve. Naravno, bio sam jako uzbuđen jer režiram velikog glumca. Vrlo je normalan i jednostavan kao i svi veliki ljudi, uspostavili smo sjajni suradnju… Bio je i u Beogradu na premijeri i bio je oduševljen', kaže Bjelogrlić.