27. DO 31. SRPNJA

Minutom šutnje započinje 11. Motovun Film Festival

27.07.2009 u 15:21

Bionic
Reading

11. Motovun Film Festival traje od 27. do 31. srpnja. Kako se otvorenje poklopilo s danom žalosti, festival će prilagoditi svoje programe te započeti minutom šutnje za poginule u željezničkoj nesreći kod Kaštela

Nakon pulskog filmskog festivala, vrijeme je za ponešto neformalnije uživanje u filmu usred prekrasnog istarskog gradića Motovuna.

Projekcije 11. Motovun Film Festivala počinju svakodnevno u 10 sati ujutro, a na programu će se među 22 filma po izboru Rajka Grlića i Jurice Pavičića naći Zlatnim medvjedom nagrađeni film 'Mlijeko tuge' Claudije Llosa i 'Bijela vrpca' Michaela Hanekea, koja je osvojila ovogodišnju Zlatnu palmu.

U glavnom programu bit će tekođer nagrađeni filmovi - 'Gigante', argentinskog redatelja Adriána Binieza i 'Svi ostali', njemačke redateljice Maren Ade. Hrvatske boje branit će dokumentarni film Dejana Aćimovića Hrabro i na rezultat'.

Osim glavnog programa, svakodnevno će se prikazivati 'Priče o pohlepi i siromaštvu', slavnih redatelja Vittorija de Sice, Krešimira Golika, Charlieja Chaplina i drugih.

Uz odlične filmove, najavljen je i dolazak poznatog finskog redatelja Mike Kaurismäkija, čiji je film 'Tri mudraca' na programu u utorak.