TRNOVITI POČECI

10 nevjerojatnih prvih uloga slavnih glumaca

05.10.2013 u 14:51

Bionic
Reading

Put do zvijezda u pravilu kreće od samoga dna i vodi kroz trnje, kamenje i razne druge smicalice, kako nama, tako i filmskim zvijezdama. U nastavku vam nudimo neke od friških zvjezdanih početaka

Iako su neke zvijezde izbjegle početno trnje, poput blizanki Olsen koje su bile slavne još u pelenama (zato sad muku muče s anoreksijom, ovisnostima i ostalim zvjezdanim poremećajima), većina se nije proslavila već prvim nastupom. Ti sporogoreći fitilji morali su kopati, katkad i godinama, kako bi puknuli, odnosno prokopali svoj put do uspjeha. Neki od prvih koraka u nastavku će vas nasmijati, neki iznenaditi, no svima je zajedničko da su imali sretan nastavak. Za razliku od njih, mnogi slični počeci nisu imali slične nastavke.

Zoe Saldana, 'Center Stage' (2000)

Prije nego što je postala Avatar i napravila reda u svemiru u 'Zvjezdanim stazama', Zoë je čuda stvarala na – plesnom podiju. Svojim filmskim prvijencem 'Plesom do zvijezda' najavila je svoj kasniji let zvjezdanim stazama, kako filmskim, tako i glumačkim. Ujedno je pokazala svoje baletno umijeće i želju da pobijedi.


Anna Kendrick, 'Camp' (2003)

Zvijezda filma 'Ni na nebu ni na zemlji' svoj filmski proboj imala je 2003. godine 'scenskim probojem'. U filmu 'Camp' Anna je izbacila s pozornice ostarjelu i opijenu pjevačicu, preuzevši njenu rolu i raspjevavši se s čašom u ruci. Očito je to odlično obavila, jer šest godina kasnije je uhvatila zvijezde i nominacije za većinu ključnih filmskih nagrada.



Channing Tatum, 'Coach Carter' (2005)

Nabildani ljepotanović se nakon karijere modela na malim ekranima prvi put pojavio u 'CSI: Miami', a prvu filmsku rolu ostvario je 2005. godine u filmu 'Coach Carter'. Tamo glumi ćelavog Jasona Lylea, reperčinu što priča u rimama i lomi srca gledateljica ubitačnim tijelom.


284647,248931,269411,244977Emma Stone, 'Superbad' (2007)

Lijepa Emma na velikim se platnima prvi put pojavila u luckastoj komediji 'Superbad', gdje je tumačila najpopularniju curu u školi – opaku izvana, dobricu iznutra. U klipu u nastavku najljepšu i najpopularniju curu vidimo sa šljivom ispod oka, nakon što ju je nokautirao jedan od kompića-luzera Seth (Jonah Hill). Inače, u Emminom filmskom prvijencu riječ 'fuck' izgovara se točno 186 puta, od čega iz Sethovih usta 84 puta.


Jessica Chastain, 'Blackbeard' (2006)

Zvijezda filma 'Zero Dark Thirty' proboj pred kamere imala je u niskobudžetnoj televizijskoj verziji 'Pirata s Kariba' vrlo sumnjive kvalitete. Bez obzira na nisku razinu filma, Jessica je pokazala da bi lako mogla uskočiti u korzet svoje kolegice iz originala Keire Knightley.


Robert Pattinson, 'Vanity Fair' (2004)

Slavni sumračni Robert prvu ulogu je zaigrao svjetlosnim godinama daleko od svijeta vukodlaka i vampira, u 'ladanjskom' i kostimiranom filmu 'Vanity Fair'. Nažalost, kako još nije bio slavan, u montaži su mnoge njegove scene ispale, poput scene u nastavku u kojoj ga Reese Witherspoon 'snubi'.


Sofía Vergara, 'Big Trouble' (2002)

Prije no što je postala megapopularna u seriji 'Moderna obitelj' Sofia je, ni kriva ni dužna, zavela Stanleya Tuccija svojim – stopalom. U filmu 'Big Trouble' Stanley kleči pred latino-ljepoticom i ljubaka se s njenom desnom nogom, čemu se ona čudom čudi i na što stavlja točku opalivši Stanleya križem po glavi.


Scarlett Johansson, 'North' (1994)

Jedna od najseksi glumica današnjice nekad davno je bila preslatka djevojčica. Svoju slatkoću nije čuvala samo za sebe, već ju je pokazala u svom prvom filmskom nastupu 'North' davne 1994. godine. Malecna Scarlett glumi savršenu kćer savršenih roditelja u savršenoj obitelji u koju stiže malecni Elijah Wood.



Rosario Dawson, 'Kids' (1995)

Rosario je u filmski svijet stupila vrlo bučno 1995. godine u kontroverznom filmu 'Kids'. Za one neupućene, film prati jedan dan u tinejdžerskom društvu koje se bez kalkulacija, razmišljanja i ikakvih zaštita prepušta seksu, drogi i, kako će se pokazati, HIV-u. Uz Rosario, film 'Kids' predstavio je još nekoliko danas poznatih glumaca, između ostalih Chloë Sevigny, Lea Fitzpatricka, Justina Piercea i Harolda Huntera. Bučno i brojno.



Kerry Washington, 'Our Song' (2000)

Glumica koja je glumila supruge Raya Charlesa, Djanga i Idija Amina (u filmu 'Posljednji kralj Škotske), osvojila Emmyja za ulogu u seriji 'Scandal' i štošta još, pojavila se na velikom ekranu sa 22 godine, tumačeći 15-godišnju Lanishu Brown. Osim što je jako uvjerljivo skinula sedam godina viška, Kerry je svakim svojim migom i pokretom pred kamerom ukazivala na svoje velike glumačke mogućnosti. Koje je vrlo brzo i opravdala.