28. KOLOVOZA DO 1. RUJNA

Čak 87 filmova na 7. Vukovar Film Festivalu

20.08.2013 u 15:29

Bionic
Reading

Na današnjoj press konferenciji u Zagrebu predstavljen je program novog, sedmog po redu Vukovar Film Festivala

Sedmi festival donosi sedam novih lokacija i čak 87 filmova u programu, među kojima i pobjednika Berlina te nove filmove Woodyja Allena i Danisa Tanovića, u čak 11 različitih programa - suma je to ovogodišnjeg Vukovar Film Festivala koji će se na Dunavu održati od 28. kolovoza do 1. rujna.

Među novim lokacijama nalaze se Terasa agencije za vodne putove, Kino Ilok i Perivoj dvorca Eltz, a iz bogatog filmskog programa valja izdvojiti rumunjsku dramu 'Poza djeteta', pobjednika Berlinalea, Soderberghov 'Moj život s Liberaceom', kao i novi film bosanskog oskarovca Danisa Tanovića, 'Epizoda u životu berača željeza'.

U programu je i 'Jasmine French', novi uradak legendarnog Woodyja Allena, a tu je i niz naslova hrvatskih autora, kao što su 'Visoka modna napetost' Filipa Šovagovića i 'Terarij' Hane Jušić te domaći dokumentarci 'Pun kufer' Tomislava Jelinčića i 'U braku sa švicarcem' Arsena Oremovića

Poseban program čine i retrospektive suvremenog njemačkog filma te retrospektiva Mikija Manojlovića, koji je uz Đelu Hadžiselimovića i Branka Šömena član žirija.

Svi koji ove godine neće moći na Vukovar Film Festival, imat će priliku nadoknaditi propušteno - samo u MAXtv Videoteci, odmah nakon projekcije naslova u Vukovaru, moći ćete pogledati 'Otmicu', 'Pozu djeteta', 'Bijeg', 'Kon-Tiki: Sedmorica protiv Pacifika', 'Bijelu pustolovinu' te 'Ajme meni', koji su organizator festivala Discovery i HT ekskluzivno za korisnike MAXtv-a osigurali bez plaćanja naknade.