Film SILA FILM FESTIVAL

Inozemna nagrada filmu za djecu 'Duh u močvari'

  • Autor: Hina
  • 20.6.2009 18:10:07
  • 20.6.2009 17:08:21

Dugometražni igrani film za djecu 'Duh u močvari', redatelja Branka Ištvančića, snimljen u koprodukciji Interfilma i HRT-a 2006, nagrađen je nagradom za najbolju režiju na održanom prvom izdanju Sila film festivala u Italiji

Od više stotina prijavljenih filmova iz cijeloga svijeta, hrvatski film izabran je u konkurenciji od samo 19 filmova koji su se natjecali za nagrade.

'Duh u močvari' film je sa snažnim i originalnim utjecajem fotografije i likova, koji predstavlja afirmaciju visoke kvalitete u odnosu na sve predstavljene filmove na ovogodišnjem festivalu, ističe se u priopćenju festivala.

Taj je film jedan od tri najgledanija domaća igrana filma u posljednjih desetak godina, a uvrštavan je već u konkurencije na preko 20 stranih filmskih festivala.

Radnja filma se odvija u jedinstvenom pejzažu Kopačkog Rita, gdje djeca doživljavaju nezaboravnu pustolovinu. Upoznaju fenomene autohtone flore i faune, kao i važnost brige za okoliš.

Scenarij je rađen prema istoimenoj knjizi omiljenog dječjeg pisca Ante Gardaša, uz čije su junake Mirona, Melite i ostalih odrastali mnogi naraštaji.

'Duh u močvari' stoga je uvršten i u lektiru četvrtog razreda osnovne škole. Djelo je to koje, osim uzbudljive dječje priče, educira i služi kao primjer. Kao takvo, odabrano je da obilježi veliki povratak cjelovečernjeg dječjeg filma koji u hrvatskoj kinematografiji nije snimljen dvadeset godina.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još