NAGRADNJAČA

Tko ide u Dokukino

08.07.2009 u 11:20

Bionic
Reading

Od 18. lipnja ponovno je svoja vrata otvorilo kultno kino Croatia u Katančićevoj 3 u Zagrebu, ovaj put kao Dokukino Croatia, jedino kino u regiji specijalizirano za dokumentarni film. Tportal.hr vodi po dvoje čitatelja na svaku projekciju filma 'Duhovi Cite Soleila' od petka do nedjelje (10.-12. srpanj)

Udruga Restart i Croatia film d.o.o odlučili su se na otvorenje Dokukina ohrabreni sve većom popularnošću dokumentarnog filma na našim festivalima, ali i bujajućom produkcijom koju izvan tih festivala rijetko možete pogledati u redovnim terminima. Nekada izuzetno popularno, intimno kino sa 45 udobnih fotelja službeno je startalo u četvrtak, 18. lipnja, specijalnom projekcijom dokumentarnog filma 'Plati i ženi' (Cash & Merry), makedonskog redatelja Atanasa Georgieva.

Ovaj vikend na rasporedu su 'Duhovi Cité Soleila'. Ovaj dokumentarni film je priča o mladim naoružanim ljudima iz siromašne četvrti koje drugi iskorištavaju za svoje političke ciljeve. To je svjedočanstvo o očajničkim snovima u getu u kojem je čovjek čovjeku vuk. Priča je to o bratskoj ljubavi i bratskoj mržnji. Cainu i Abelu. Dok hip-hop i rap čine neizostavni dio njihove očajničke nade za opstankom u Cité Soleilu – najopasnijem mjestu na svijetu.

Program:

'Duhovi Cité Soleila' - petak, 10. srpanj, 19 i 21 sat
                              - subota, 11. srpanj, 19 i 21 sat
                              - nedjelja, 12. srpanj, 19 i 21 sati
                             
Nagradno pitanje glasi:

Gdje se odvija radnja dokumentarnog filma 'Duhovi Cité Soleila'?

a) Haiti
b) Novi Zelend
c) Kanada

Dobitnici su:

Marta Pribanić
Stijepo Sentovic
Lana Marković
Monika Šokčević
Katarina Drozdek
Ana Banić