Film SUPETAR SUPER FILM FEST

Prvi hrvatski otočki filmski festival

  • Autor: V.G.
  • 17.6.2009 15:41:00
  • 16.6.2009 15:00:00

Ogromnoj lepezi filmskih festivala u Hrvatskoj uskoro će se pridružiti još jedan – prvi filmski festival organiziran na nekom našem otoku

I to međunarodnog karaktera! Ime festivala je Supetar Super Film Festival (SSFF), a namijenjen je svim ljubiteljima europskog dokumentarnog filma.

SSFF će se prvi put održati od 9. do 12. srpnja u Supetru, a tijekom četiri dana festivala, uz filmske projekcije najavljuje se i niz koncerata, izložbi i instalacija.

Filmski program održat će se u centru grada, a među brojnim filmovima naći će se i 'Ma Bar', dokumentarac o 73-godišnjem dizaču utega Billu McFaydenu, kao i 'Sve je bijelo u Barkingu', nagrađivana priča o britanskom rasizmu, koja je osvojila priznanja na Zagreb Doxu i o kojoj smo ovdje već nekoliko puta pisali.

Festival će u četvrtak otvoriti francuski bend Joke, dan kasnije na redu je ST!llness, splitski bend koji je oduševio publiku kao predgrupa TBF-u pred punom velikom dvoranom Doma sportova, a u subotu svira Kopito, autohtoni multiotočki rock sastav. Na zatvaranju nastupa Elemental.

Program i sve ostale detalje potražite na www.supetarsuper.com, a informacije o smještaju na www.supetar.hr.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još