'POVRATAK U POGANSKO DOBA'

Kusturica snima film o trgovini ljudskim organima

31.03.2013 u 20:33

Bionic
Reading

Poznati filmski redatelj Emir Kusturica najavio je kako će u sljedeće tri godine snimati film o trgovini ljudskim organima na Kosovu, kao jednoj od najvećih tema današnjeg doba i 'najbrutalnijem aktu i najjačem znaku povratka u pagansko doba'

Film Kusturica ima namjeru snimati u Rusiji, jer se veliki dio radnje odvija u toj zemlji. Događaji u filmu koji se zbivaju na Kosovu bit će snimljeni u nekoj drugoj zemlji, piše b92.net

'Mislim da ću to da snimati sljedeće tri godine zato što je to veliki film i on podrazumijeva velike pripreme i investicije, a ideja je zapravo scenarij moje kćeri koji je zapravo napisan u onom dijelu kada smo svi bili zaprepašteni, a onda polako shvatili da je to možda i najveća tema ovog doba - kao što se veliki romani pišu na velike teme, tako i sve drugo postaje veliko u umjetnosti onda kada se u samom zrnu pojave ti obrisi', rekao je Kusturica.

Kusturica je o tom filmu govorio i sudionicima 'Vivaldi foruma' koji je tijekom vikenda održan na Mećavniku, kada je rekao da dugo piše roman koji se zove 'Dragi moj Fjodore', a glavni junak je Srbin koji godinama živi u Parizu i sanja o tome da interpretira Dostojevskog i napravi 'Zločin i kaznu', a na tom putu preko Sankt Peterburga doći će i do Kosova.

Kusturica planira i 15. lipnja započeti sa snimanjem filma 'Ljubav i rat' u Trebinju, u kojem će glavnu ulogu igrati Monica Bellucci, a nedavno je rekao i kako planira postaviti operu 'Na Drini ćuprija' koja bi premijeru trebala imati u opernoj zgradi u Andrićgradu.