NOVA AUTOPSIJA

David Carradine nije počinio samoubojstvo

12.06.2009 u 09:50

Bionic
Reading

Stručnjak kojega je angažirala obitelj glumca Davida Carradinea, koji je 4. lipnja pronađen mrtav u hotelu Bangkoku, potvrdio je da zvijezda serijala 'Kung Fu' i 'Kill Bill' nije počinila samoubojstvo, ali je naveo da točan uzrok smrti još nije utvrđen

Michael Baden kazao je da prvi elementi istrage o smrti 72-godišnjeg glumca, koji je pronađen obješen u hotelskoj sobi u glavnom gradu Tajlanda, pokazuju da se Carradine nije namjerno ubio.

'Rezultati autopsije i dosad prikupljeni podaci pokazuju da Carradineova smrt nije rezultat samoubojstva', izjavio je Baden. 'Međutim, prije donošenja konačnog zaključka o uzroku i okolnostima smrti, moramo pričekati više informacija iz Tajlanda o dokazima pronađenima na licu mjesta i analizama koje su u tijeku', istaknuo je stručnjak.

Baden, poznat po stručnim intervencijama na suđenjima nekadašnjoj zvijezdi američkog nogometa O. J. Simpsonu 1995. i, nedavno, rock producentu Philu Spectoru, sudjelovao je pri drugoj autopsiji tijela Davida Carradinea, izvršenoj u Sjedinjenim Državama.

Čelnici tajlandske policije prošloga su tjedna iznijeli pretpostavku da je Carradine vjerojatno umro od posljedica autoerotske asfiksije.