Film INTERVJU: EMIR HADŽIHAFIZBEGOVIĆ

Posao glumca je jako podcijenjen

  • Autor: tportal.hr
  • 8.6.2009 14:46:07
  • 8.6.2009 11:21:17

Poznati bosanskohercegovački glumac i aktualni ministar kulture sarajevskog kantona u razgovoru s Mirjanom Hrgom progovara o stanju u glumačkoj profesiji, TV reklami kojom je pridobio 160 tisuća obožavatelja, deset igranih filmova snimljenih u Hrvatskoj i ljubavi prema kockastom dresu

Rođeni Tuzlak, glumac Emir Hadžihafizbegović iza sebe ima preko 2000 kazališnih predstava, deset filmova snimljenih samo u Hrvatskoj, preko pedeset premijera, a trenutačno je široj javnosti ipak najzanimljiviji zbog jedne TV reklame.

Reklama 'Ante, Ante, nicht Darinka' prva je koju je snimio u karijeri, a cijelu tu situaciju smatra svojevrsnom groteskom glumačkog posla. Na kazališnim daskama se, kaže Hadžihafizbegović, najviše potrošiš, a najmanje ljudi te vidi, dok za reklamu, koja se odradila jedne nedjelje za nekih osam sati, svi čuju.

Koliko mu znače Marulićeva nagrada koju je nedavno primio, tri filma s kojima se predstavlja ovoga ljeta na Pula film festivalu, ali i nogomet te bosanska i hrvatska reprezentacija, pogledajte u video intervjuu Mirjane Hrge.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još