SAMO NA TPORTALU

U srijedu pogledajte 'Nije ti život pjesma Havaja'

19.02.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Od srijede 20. veljače u 8 sati do četvrtka u 8 sati samo na tportalu pogledajte dokumentarni film koji je na prošlogodišnjem ZagrebDoxu jedini osvojio dvije nagrade: 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević

Dokumentarni film 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević na osmom je ZagrebDoxu osvojio posebno priznanje žirija za regionalni film i onu posebno dragu svakom autoru - nagradu publike.

Intimna je to obiteljska priča u kojoj autorica retrogradno pokušava shvatiti roditeljsko nerazumijevanje njezine seksualne orijentacije. U potrazi za odgovorima ponovno pokreće staro pitanje, ujedno organizirajući zajednički objed nakon dugo vremena. Propitivanje autoričinog priznanja postaje u filmu svojevrsni okidač koji pokreće brojna obiteljska pitanja, diskretno i bez puno buke razotkrivajući slojevitost odnosa članova obitelji, prodirući putem duboko u intimu.


Radeći na filmu, kako je rekla u razgovoru za tportal, Dana Budisavljević naučila je 'tri stvari. Kao prvo, sve rane koje ne zaliječimo odrazit će se na naše odnose na način da ćemo povrijediti nekog drugog, često i vrlo blisku osobu. Potom, sve što zamjeramo drugima, najčešće i sami činimo. Na kraju, međuljudski odnosi su užasno komplicirani i nikada ne treba odustati u pokušaju da ih saniramo. Pokušaš, pa ako ne ide, malo pričekaš i pitaš ponovo.'

Kao najbolje moguće zagrijavanje za predstojeći ZagrebDox, koji će se održati u Cineplexxu Kaptol centra od 24. veljače do 3. ožujka, samo na tportalu od srijede u 8 sati do četvrtka u 8 sati pogledajte film 'Nije ti život pjesma Havaja', a nakon gledanja možete se uključiti u raspravu na stranici filma na Facebooku.