tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+3
Pula
+13
Rijeka
+6
Zadar
+8
Split
+11
Dubrovnik
+11

NA STRANICAMA HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA

Što vas očekuje u 74. broju Zapisa?

Na internetske stranice Hrvatskog filmskog saveza postavljen je novi, 74. broj Zapisa. Naslovnicu resi snimka iz 'Pisma ćaći', osebujnog malog filma koji se pokazao tajnim adutom 59. festivala igranog filma u Puli

Datum objave:
23.1.2013 1:08

Zadnja izmjena:
23.1.2013 10:33

Emotivnošću koja krasi i sam film, redatelj Damir Čučić u Zapisu se nadahnuto prisjetio višegodišnjeg puta nastajanja 'Pisma ćaći'.

Osim priče o nastanku filma 'Pismo ćaći', u Zapisu možete pročitati mnogobrojne osvrte na festivale, revije i programe hrvatskih kratkometražnih filmova u nas i u svijetu: doFuraj svoj film! 59. festivala igranog filma u Puli (Damir Radić), 74. svjetski festival neprofesijskog filma UNICA (Ivica Mušan), Prvu klupsku reviju Pulske filmske tvornice, Kockice 10. Zagrebačkog filmskog festivala i 44. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva (Janko Heidl), a bilježimo i uvodne riječi Hrvoja Turkovića i Diane Nenadić uz Program eksperimentalnog filma na Festivalu Hrvatske u Francuskoj, Croatie, La Voici.

Božidar Trkulja približava  šarene svjetove animatorice Ivane Guljašević, Željko Kipke suočio se s prvom hrvatskom retrospektivom japanskog filmaškog vjetropira Seijuna Suzukija. Duško Popović posjetio je žustru filmsku tribinu u Klinici za psihijatriju Vrapče, a Ana Đorđić i Jelena Modrić predstavljaju zanimljive rezultate ankete o potrebi uvođenja nastave filmske umjetnosti u srednje škole.

Što su prigodom zagrebačkih gostovanja sa zainteresiranima podijelili mađarski oskarovac Istvan Szabo, austrijski dokumentarist Michael Glawogger i danski montažer Neils Pagh Andersen, kao i sjećanja Veljka Bulajića, Borisa Buzančića i Krune Heidlera iznesena na okruglom stolu Zabranjeni hrvatski filmovi održanom u povodu Svjetskog dana audiovizualne baštine, također možete naći u 74. broju Zapisa.

I, naposljetku, Janko Heidl osvrće se na izvrsnu knjigu 'Postjugoslavenski film: Stil i ideologija' Jurice Pavičića.

233496,236349,233429,233242

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr