Film NA STRANICAMA HRVATSKOG FILMSKOG SAVEZA

Što vas očekuje u 74. broju Zapisa?

Pismo ćaći Izvor: tportal.hr , Autor:blitz-cinestar.hr
  • Autor: tportal.hr
  • 23.1.2013 10:33:38
  • 23.1.2013 1:08:11

Na internetske stranice Hrvatskog filmskog saveza postavljen je novi, 74. broj Zapisa. Naslovnicu resi snimka iz 'Pisma ćaći', osebujnog malog filma koji se pokazao tajnim adutom 59. festivala igranog filma u Puli

Emotivnošću koja krasi i sam film, redatelj Damir Čučić u Zapisu se nadahnuto prisjetio višegodišnjeg puta nastajanja 'Pisma ćaći'.

Osim priče o nastanku filma 'Pismo ćaći', u Zapisu možete pročitati mnogobrojne osvrte na festivale, revije i programe hrvatskih kratkometražnih filmova u nas i u svijetu: doFuraj svoj film! 59. festivala igranog filma u Puli (Damir Radić), 74. svjetski festival neprofesijskog filma UNICA (Ivica Mušan), Prvu klupsku reviju Pulske filmske tvornice, Kockice 10. Zagrebačkog filmskog festivala i 44. reviju hrvatskog filmskog i videostvaralaštva (Janko Heidl), a bilježimo i uvodne riječi Hrvoja Turkovića i Diane Nenadić uz Program eksperimentalnog filma na Festivalu Hrvatske u Francuskoj, Croatie, La Voici.

Božidar Trkulja približava  šarene svjetove animatorice Ivane Guljašević, Željko Kipke suočio se s prvom hrvatskom retrospektivom japanskog filmaškog vjetropira Seijuna Suzukija. Duško Popović posjetio je žustru filmsku tribinu u Klinici za psihijatriju Vrapče, a Ana Đorđić i Jelena Modrić predstavljaju zanimljive rezultate ankete o potrebi uvođenja nastave filmske umjetnosti u srednje škole.

Što su prigodom zagrebačkih gostovanja sa zainteresiranima podijelili mađarski oskarovac Istvan Szabo, austrijski dokumentarist Michael Glawogger i danski montažer Neils Pagh Andersen, kao i sjećanja Veljka Bulajića, Borisa Buzančića i Krune Heidlera iznesena na okruglom stolu Zabranjeni hrvatski filmovi održanom u povodu Svjetskog dana audiovizualne baštine, također možete naći u 74. broju Zapisa.

I, naposljetku, Janko Heidl osvrće se na izvrsnu knjigu 'Postjugoslavenski film: Stil i ideologija' Jurice Pavičića.

233496,236349,233429,233242
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još