NAGRADNJAČA

Film 'Argo' vas nagrađuje

21.11.2012 u 15:31

Bionic
Reading

Pod redateljskom palicom Bena Afflecka na velika nam platna stiže dramatični triler 'Argo' snimljen prema istinitom događaju, a Blitz i tportal.hr svojim čitateljima poklanjaju promotivne majice iz filma.

Argo je tajna operacija spašavanja šestero Amerikanaca tijekom iranske talačke krize koju su odigrale CIA i Hollywood. Oznaka tajnosti skinuta je mnogo godina kasnije, a sudionici Arga danas su nacionalni heroji.

Dana 4. studenoga 1979. godine, iranska revolucija dosegla je točku vrenja i militantni demonstranti napadaju američko veleposlanstvo u Teheranu i uzimaju za taoce 52 Američkih državljana. Usred kaosa šestero Amerikanaca uspijeva pobjeći i sakriti se u domu kanadskog veleposlanika Kena Taylora. Znajući da je pitanje trenutka kada će ih pronaći, i vjerojatno ubiti, kanadska i američka vlada traže da CIA intervenira. CIA se za plan spašavanja obratila najboljem stručnjaku za spašavanje taoca Tonyju Mendezu, a on je osmislio plan toliko nevjerojatan da se činio moguć samo na filmu.

Majice su osvojili:

Nikola Eman
Dražen Mijoč
Josip Radičević

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.