Film SARAJEVO FILM FESTIVAL

Završena snimanja u sklopu projekta Sarajevo grad filma

  • Autor: I. T.
  • 26.5.2009 14:37:59
  • 26.5.2009 13:41:33

Snimanjem posljednjih kadrova kratkometražnog filma 'Čekanje', redatelja Daniela Beresa iz Mađarske, u Sarajevu je u ponedjeljak navečer završeno snimanje i posljednjeg, petog filma, u okviru projekta Sarajevo grad filma

U proteklih mjesec dana projekt je u Sarajevu okupio mlade talente iz regije na pet različitih filmskih projekata s ciljem da znanje i iskustvo stečeno tijekom 1. i 2. Sarajevo Talent Campusa testiraju i u praktičnoj primjeni, kroz ostvarenja niskobudžetnih kratkih filmova.

Pokretanjem ovog projekta 2008. godine, Sarajevo Film Festival potaknuo je profesionalnu komunikaciju među mladim kreativnim autorima regije te inicirao stvaranje nove mreže mladih filmskih talenata, sudionika Campusa, čiji rad predstavlja budućnost regionalne kinematografije.

Nakon snimanja u Sarajevu, filmovi su u fazi montaže, a redatelji su zadovoljni uvjetima i poslom koji su obavili. Rad u okviru projekta Sarajevo grad filma ocijenili su kao novo, korisno iskustvo i motivaciju za buduće projekte..
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još