POGLEDAJTE NAPETI TRILER

Film 'Argo' Bena Afflecka u kinima

21.11.2012 u 14:31

Bionic
Reading

Pod redateljskom palicom Bena Afflecka na velika nam platna stiže dramatični triler snimljen prema istinitom događaju

Argo je tajna operacija spašavanja šestero Amerikanaca tijekom iranske talačke krize koju su odigrale CIA i Hollywood - oznaka tajnosti skinuta je mnogo godina kasnije, a sudionici Arga danas su nacionalni heroji.

Dana 4. studenoga 1979., Iranska revolucija dosegla je točku vrenja i militantni demonstranti napadaju američko veleposlanstvo u Teheranu i uzimaju za taoce pedeset i dvoje američkih državljana. Usred kaosa šestero Amerikanaca uspijeva pobjeći i sakriti se u domu kanadskog veleposlanika Kena Taylora. Znajući da je pitanje trenutka kada će ih pronaći i vjerojatno ubiti, kanadska i američka vlada traže da CIA intervenira. CIA se za plan spašavanja obratila najboljem stručnjaku za eksfiltraciju Tonyju Mendezu, a on je osmislio plan toliko nevjerojatan da se činio mogućim samo na filmu.

Foršpan filma 'Argo'


'Ova priča se čini potpuno nevjerojatna, a najfascinantnije jest to što se sve to doista odigralo. Bio je to jedan od najboljih scenarija koje sam ikad pročitao. Uvijek vrebam dobru priču i znam kad tu ima nešto i takav je 'Argo'. To je prava stvar i imao sam sreću što sam mogao režirati takav film', izjavio je Ben Affleck, redatelj filma kojem se zasigurno smiješi nominacija za Oscar.

Affleck, koji osim režije filma glumi glavnu ulogu, operativca CIA-e Tonyja Mendeza, napominje: 'Tony uskače i u potpunoj tajnosti radi ono što se od njega traži bez pompe, bez tapšanja… Obavi to i ako uspiješ, idi kući i šuti. Riskira život i to je herojski, impresivno i zaslužuje poštovanje.'

'Argo' počinje eksplozivnim događajima u Iranu koji nailaze na snažnu reakciju Washingtona i nastanak plana spašavanja u Hollywoodu.

Affleck zaključuje: 'Film je uzbudljiv, napet, strašan i smiješan u isto vrijeme. Nadam se i zabavan. Na dubljoj razini radi se o moći pripovijedanja, jer ova priča nije mogla biti ispričana tako dugo, a sad je došao trenutak kada se svi možemo iskreno ponositi time što su ti ljudi učinili.'

Od sutra u kinima diljem Hrvatske ne propustite ovu napetu priču snimljenu prema istinitim događanjima.
214680 ,200297,227397,227379