Film ZANIMLJIV SUVREMENI FRANCUSKI FILMAŠ

Ciklus filmova Oliviera Assayasa u kinu Tuškanac

  • Autor: tportal.hr
  • 22.10.2012 8:09:33
  • 21.10.2012 10:20:55

Od 22. do 31. listopada, u kinu Tuškanac očekuje vas ciklus filmova francuskog redatelja Oliviera Assayasa

Olivier Assayas jedan je od najzanimljivijih suvremenih francuskih filmaša kojeg se i po stilu, a i po počecima bavljenja filmom često predstavlja kao nasljednika slavnog novog vala i redatelja poput Godarda, Chabrola, Truffauta, Rohmera ili Rivettea. I on, poput slavnih prethodnika, polazi od gotovo svakodnevnih priča kojima daje snažan osobni pečat i originalnost te voli improvizirati.

Tuškanačka će publika vidjeti pet filmova počevši ovoga ponedjeljka obiteljskom dramom 'Ljetni sati' s velikim glumcima starije i srednje generacije (Binoche, neizostavni Berling i legendarna Edith Scob koju se pamti iz Franjouovih 'Oči bez lica'). Slijede dva filma 'Čista' i 'Irma Vep' s hongkonškom zvijezdom, redateljevom muzom i životnom partnericom u doba nastanka filmova, Maggie Cheung. Upravo je Irma Vep približila Assayasov opus širokoj publici, a za ulogu u filmu 'Čista' glumica je nagrađena u Cannesu.

Foršpan filma 'Čista'

Na programu su i elegantna povijesna kostimirana drama 'Sentimentalne sudbine' s Emmanuelle Béart te senzualni triler 'Demonlover'.

 

221255,219221,218404 ,217729

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još