Film ISTOČNOEUROPSKI SAJAM

Hrvatski dokumentarci nominirani za prestižne nagrade Silver Eye

  • Autor: G. K.
  • 3.10.2012 13:43:21
  • 3.10.2012 11:54:40

Dokumentarni filmovi 'Nije ti život pjesma Havaja' Dane Budisavljević i bugarsko-hrvatska koprodukcija 'Posljednja ambulantna kola Sofije' Iliana Meteva nominirani su za prestižne dokumentarne nagrade East Silver Marketa, jednog od najznačajnijih istočnoeuropskih filmskih sajmova posvećenog dokumentarnom filmu

Uz hrvatske dokumentarce, u konkurenciji su i novi filmovi austrijskih dokumentarista Tima Novotnyja i Nikolausa Geyrhaltera i češke dokumentaristice Helena Treštikove.

East Silver Market i ove će godine nagraditi najbolje kratkometražne, srednjometražne i dugometražne dokumentarce. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 27. listopada u Jihlavi (Češka) na zatvaranju 16. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi.

Ovogodišnja selekcija uključuje 30 dokumentaraca, a o pobjednicima će odlučivati međunarodni žiri sastavljen od predstavnika značajnih filmskih organizacija, tvrtki i festivala. 'Nije ti život pjesma Havaja' nominiran je u srednjometražnoj kategoriji, a 'Posljednja ambulantna kola Sofije' u dugometražnoj. Popis nominiranih filmova može se pronaći ovdje.

Uz nagradu, pobjednicima će pripasti i iznos od 1.500 eura i uvrštenje u program putujućeg festivala East Silver Caravan, a bit će im osigurano i mjesto na nekoliko filmskih sajmova, kao i preporuka međunarodnim televizijama putem specijaliziranog servisa East Silver TV Focus.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još