ZADIMLJENI KLASICI

10 filmova u kojima se sve vrti oko marihuane

15.09.2012 u 11:23

Bionic
Reading

Uskoro nam stiže novi film Olivera Stonea 'Divljaci', priča o uzgajivačima marihuane koji ulaze u sukob s meksičkim mafijašima. Kao najavu za film nudimo vam, uz pomoć portala popcrunch.com, deset najboljih filmova s marihuanom u glavnoj ulozi

U kriminalističkoj drami Olivera Stonea Divljaci' uzgajivači najbolje marihuane na svijetu Ben (Aaron Johnson ) i Chon (Taylor Kitsch) pojačani cimericom Ophelijom (Blake Lively) ulaze u sukob s meksičkim mafijašima, no dok oni ne uđu u sukob i naša kina, vratimo se malo u dimnu prošlost.

10. Čovječe, gdje mi je auto?

Nakon intenzivnog druženja s travom Ashton Kutcher i Seann William Scott se probude s rupom u sjećanju i naslovnim autom manje. Pokoju godinu prije 'Mamurluka' ovaj smiješno-blesasti film se uputio u pokušaj rekonstrukcije napušene noći, ubacivši u nju sve od lijepih žena do vanzemaljaca.


9. Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac

U ovom filmu sporedni i uvijek dojmljivi likovi brojnih filmova Kevina Smitha konačno izlaze iz sjene pod svjetla reflektora. Jay (Jason Mewes) i Silent Bob (Kevin Smith glavom i bradom) dvojica su besposlenih prijatelja iz New Jerseyja po čijim dogodovštinama se radi popularni strip. Kada saznaju da se po stripu snima visokobudžetnim film bez njihova pristanka, njih dvojica kreću u Hollywood kako bi sabotirali snimanje. I sve to s glavama u oblaku dima.


8. Tenacious D: Trzalica sudbine

Nakon fatalnog susreta, JB (Jack Black) i KG (Kyle Gass) shvate kako im je suđeno da uđu u povijest kombinacijom svojih glazbenih genija. Kada očekivani brzinski uspjeh izostane, njih dvojica kreću u potragu za legendarnom 'Trzalicom sudbine' za koju se vjeruje kako posjeduje čarobne moći i koja može svakog amatera učiniti rock legendom. Na putu susreću Vraga kojeg glumi Dave Grahl, zgodne studentice, legendarnog Sasquatcha i smotuljke koji im šire osmijehe na licima.


7. P.C.U.

U ovom klasičnom susretu dobra i raskalašenosti, maturant Tom Lawrence (Chris Young) dolazi za vikend na sveučilište Port Chester da izvidi situaciju. Greškom je smješten u leglo razularene zabave i to u ruke vječnom studentu i tulumaru Drozdu (Jeremy Piven) uz kojega brzinski prođe kroz sve aspekte studentskog života. Čisti filmski gušt za sve koji su svoje odtulumarili i one koje to još čeka.


6. Pineapple Express

U filmu Judda Apatowa trava se smjestila već u sam naslov. Naime, Pineapple Express je ime super nove sorte marihuane koja je toliko posebna da je 'popušiti je isto kao ubiti jednoroga'. Seth Rogen je nabavlja od svog dilera Jamesa Franca, a paketić zaboravi na mjestu ubojstva kojemu prisustvuje kao skriveni svjedok. Isti taj paketić ubojice će dovesti do vječno napušenih Setha i Jamesa.



5. Petak

Ovdje nije riječ o petku 13. ili nekom drugom opako posebnom, već sasvim običnom petku u životima Ice Cubea i Chrisa Tuckera. Petku koji provode napušavajući se na terasi. Kako baš svi dani, pa tako i najuobičajeniji, imaju svoje posebnosti, tako je Ice Cube na svoj slobodni petak dobio otkaz, a Chris popušio travu koju je trebao prodati pa mora skupiti 200 dolara do navečer. Koliko se dečkima i gledateljima svidjelo napušavanje na terasi pokazuju i dva nastavka koja su uslijedila.


4. Harold i Kumar

Pred nama je još jedan film u kojemu je trava isključivi pokretač akcije u filmu. Nakon silnog napušavanja, Harlod (John Cho) i Kumar (Kal Penn) ogladne. Na televiziji vide reklamu za fast food restoran te odluče prošetati do njega. Nakon što naiđu na zatvorena vrata, nađu se u velikoj dvojbi – nastaviti do sljedećeg koji je 45 minuta udaljen ili odustati.


3. Up in Smoke

Slavni napušeni komičarski par Cheech Marin i Tommy Chong 70-ih i 80-ih su kroz svoje skečeve i filmove slavili ljubav prema marihuani, u svom prvom filmu 'Up in Smoke' smotali najveći džoint filmskog svijeta u kojemu se, uz marihuanu, našlo mjesta i za izmet njegova psa, jer je pojeo dio trave. Sasvim dovoljno za treće mjesto.


2. Munjeni i zbunjeni

Korak do samoga kraja čista filmska uživancija u jednom od najboljih filmova o srednjoškolskim zabavama i odrastanju. Zadnji je dan škole u kojemu će jedni udarati, drugi primati, treći ljubiti, četvrti se napušavati. U tom srednjoškolskom klasiku iz 1993. glume, između ostalih, mlađahni Matthew McConaughey, Milla Jovovich i Ben Affleck koji glumi vođu otpora protiv zločestih dečki.


1. Veliki Lebowski

Za kraj Jeff Bridges u čistom klasiku 'žanra' glumi neponovljivog hipija Jeffa 'The Dude' Lebowskog koji se sa svojim dečkima, vijetnamskim veteranom Walterom (John Goodman) i ostarjelim surferom Donnyjem (Steve Suscemi) napušava i visi u lokalnoj kuglani. Akcija kreće kad ga razbijači zamijene za istoimenog milijunaša čija im rastrošna supruga duguje novac. Kako je film braće Coen prošao kod publike govori i činjenica da postoji i Lebowski fest.