PROMAŠENE INVESTICIJE

Bankrotirala je tvrtka Jamesa Camerona

12.09.2012 u 12:11

Bionic
Reading

Tvrtka Digital Domain, zaslužna za reanimaciju repera Tupaca u vidu holograma, proglasila je bankrot nakon dugogodišnjih financijskih neuspjeha

Proglašenje bankrota nije iznenađenje, budući da je kompanija koju je pokrenuo redatelj James Cameron već dugi niz godina u financijskim problemima. Prošle godine medijsku pažnju postigli su prezentiranjem holograma preminulog repera Tupaca koji se tako, na MTV-jevu nastupu, pojavio kao 3D projekcija, potpuno originalna digitalna kreacija.

Tvrtka osnovana prije skoro dvadeset godina, prije holograma i trikova namijenjenih isključivo stjecanju medijskog publiciteta radila je na specijalnim efektima za hitove 'Pirati s Kariba', 'Transformeri' i 'Titanic'. Dobili su Oscara za masku i digitalne efekte korištene u obrnutom procesu starenja Brada Pitta u filmu 'Neobičan slučaj Benjamina Buttona'.
U lipnju ove godine procijenjeno je da je vrijednost tvrtke 205 milijuna dolara, dok su nagomilani dugovi čak 214 milijuna. Prošlog tjedna najavili su stroge restrikcije, koje su popratili masovnim otkazima.

Tvrtka je prije objavljivanja bankrota najavila snimanje filma baziranog na animaciji te su se udružili sa studijem Lionsgate kako bi zajedno napravili adaptaciju popularnog SF i fantasy romana 'Ender's Game'.