OD 20. DO 30. RUJNA

Pobjednici Venecije, Berlina i Cannesa na MAXtv Filmomaniji

05.09.2012 u 11:18

Bionic
Reading

U razdoblju od 20. do 30. rujna održat će se filmska revija MAXtv Filmomanija 6: ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol gledatelji će moći uživati u najnovijim remek-djelima sedme umjetnosti redatelja kao što su Ken Loach, Francis Ford Coppola, Todd Solondz, István Szabó i Jacques Audiard

Jedan od  najatraktivnijih filmova svakako je novi uradak redatelja Kena Loach, 'Danak anđelima' (The Angel's Share), koji je na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu osvojio nagradu žirija. Atraktivnosti ne manjka ni novom filmu Jacquesa Audiarda, 'Hrđa i kost' (De Rouille Et D'os), koji je također prikazan u službenoj konkurenciji u Cannesu, a u kojem je glavnu ulogu ostvarila Marion Cotillard

Jedini mađarski dobitnik prestižne filmske nagrade Oscar do danas, István Szabó, nakon punih šest godina snimio je novo remek-djelo s Helen Mirren u glavnoj ulozi, 'Vrata' (The Door), predstavivši ga na ovogodišnjem filmskom festivalu u Moskvi. Pune dvije godine bile su potrebne redatelju filmske trilogije 'Kum', Francisu Fordu Coppoli, da snimi novi film, triler 'Između svjetova' (Twixt), u kojem je glavnu ulogu ostvario Val Kilmer, a koji je prikazan u sklopu filmskog festivala u Torontu. Tu je i novi film kultnog redatelja Todda Solondza, 'Tajni adut' (Dark Horse), prikazan u sklopu filmskog festivala u Veneciji.

Uz već ranije najavljene filmove kao što su 'Faust' (pobjednik filmskog festivala u Veneciji redatelja Aleksandra Sokurova), 'Cezar mora umrijeti' (pobjednik filmskog festivala u Berlinu redatelja Paola i Vittorija Tavianija) i 'Ljubav' (pobjednik filmskog festivala u Cannesu redatelja Michaela Hanekea), nesumnjivo je da će ovogodišnja MAXtv Filmomanija 6 biti najjača revija dobrog filma dosad!

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16, 19 i 21 sat.