Film HRVATSKI DOKUMENTARCI

Danas počinje jubilarni Liburnia Film Festival

  • Autor: V.G.
  • 29.8.2012 11:02:23
  • 29.8.2012 10:00:00

Festival posvećen domaćoj dokumentarnoj produkciji održat će se od 29. kolovoza do 1. rujna u lučici u Ičićima pored Opatije

Sezona ljetnih filmskih festivala nije gotova, a ostalo vam je još da u opuštenoj morskoj atmosferi sudjelujete u održavanju jubilarnog, desetog Liburnia Film Festivala, jedinog festivala specijaliziranog isključivo za hrvatski dokumentarni film.

Prikazat će se 18 hrvatskih uradaka nastalih tijekom ove i prošle godine, a 12 ih je u konkurenciji za nagrade: tu su u posljednjih godinu dana najnagrađivaniji hrvatski dokumentarac, film 'Marijine' riječke redateljice Željke Sukove te 'Nije ti život pjesma Havaja' redateljice Dane Budisavljević. U natjecateljskom je programu i 'riječki' film 'Bosanoga (sasvim slučajna smrt)' redateljice Morane Komljenović, priča o riječkom hipiju Nenadu Vižinu koji je, bježeći od tadašnje milicije, tragično preminuo padom s prozora riječkog hotela Continental, a gledat će se i 'Veliki dan' redatelja Đure Gavrana koji je osvojio Grand Prix na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma.

Deseti LFF donosi i priču 'Gospođa Vladlena' redateljice Nede Radić, 'Oblak' redatelja Miroslava Sikavice (priča o Luki Ritzu), 'Nasljeđa' Tonćija Gaćine, 'L.E.F.' Gorana Trbuljaka, 'Kralja' Dejana Aćimovića, 'Krasoticu večeri' Davora Borića i '25. sat' Tomislava Mršića.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još