Film ŽIRI ODLUČIO

Tko je pobijedio na 6. Vukovar film festivalu?

  • Autor: tportal.hr
  • 26.8.2012 20:09:02
  • 26.8.2012 18:15:00

Poznati su pobjednici 6. Vukovar film festivala - festivala podunavskih zemalja. Žiri u sastavu Goran Grgić, Marko Njegić i Jan Cvitkovič odlučio je o najboljim filmovima festivala

Najbolji kratki igrani film je njemački 'Armadingen' Philippa Kaessbohrera.

Žiri je svoju odluku donio jer je 'Armadingen' Philippa Kaessbohrera minimalistička pričica o dvoje starčića i jednom potencijalnom smaku svijeta, veoma šarmantna u parodiranju maksimalističkih hollywoodskih akcijskih spektakala tipa 'Armagedon'. 'Armadingen' je odnio novčanu nagradu od 500 eura.


Najbolji dokumentarni film je hrvatski 'Kralj' Dejana Aćimovića.

'U filmu o paraolimpijcu i svjetskom rekorderu u bacanju kugle Darku Kralju, Aćimović je smiono, od prve do zadnje minute, uhvatio sirovu životnu emociju posvjedočivši o nepokolebljvom ljudskom duhu iz prve ruke', objasnio je žiri zašto je odabrao film 'Kralj'. Kao najbolji dokumentarni film 'Kralj' je dobio 1000 eura.


Najbolji dugi igrani film je rumunjski film 'Iza brda' Cristiana Mungiua.

Uz pomoć briljantnog scenarija i glumačke ekipe, Mungiu odvažno rekonstruira tragičnu istinitu priču i načinje širok spektar etičkih pitanja, fokusirajući se na analitičku opservaciju međuljudskih odnosa iza zatvorenih vrata izoliranog manastirskog svijeta.
Nagrada je otkup prava za hrvatsku distribuciju.Fotke i infose nađite na www.vukovarfilmfestival.com.

211047,211000,210969,210837
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više