UZ OVACIJE

'Noćni brodovi' otvorili 2. Opuzen Film Festival

22.08.2012 u 11:49

Bionic
Reading

U utorak je 'Noćnim brodovima' Igora Mirkovića Opuzen Film Festival svečano uplovio u svoje drugo izdanje

Program je započeo u 20.30 na glavnom opuzenskom trgu, u tzv. kinu Pjaca, predstavljanjem tima koji je na projektu marljivo radio cijelu godinu, nakon čega se publici koja je svakim trenutkom bila sve mnogobrojnija obratio direktor festivala Augustin Zonjić.

Zonjić je u kratkom govoru istaknuo važnost ljubavi u životu svih nas te naglasio da je ključna riječ ovogodišnjeg izdanja upravo ljubav. Festival je imao čast ugostiti Igora Mirkovića koji je u svom obraćanju prisutnima naveo da su svi uvjeti u kojima će njegov film biti prikazan baš onakvi kakve je priželjkivao, istaknuvši da je od intimne atmosfere u kojoj filmove najčešće gledamo sami mnogo bolje kada ih gledamo okruženi ljudima, a još bolje ako se to odvija na otvorenom, ispod zvjezdanog neba, kako je njegov film predstavljen opuzenskoj publici.

Pozvao je i sve prisutne da mu se po završetku filma obrate s dojmovima i komentarima. U sklopu projekta Međugeneracijske solidarnosti pod vodstvom Matije Vukušić festival je ugostio i korisnike kućne skrbi koji su se možda najviše pronašli u temi filma s obzirom na dob glavnih protagonista.

'Noćni brodovi' ispraćeni su gromoglasnim pljeskom, mirisom kokica koji je ostao prisutan u zraku i komentarima poput: 'Bit će vam mala Pjaca!'.

Nakon završetka projekcije moglo se zabavljati uz glazbeni program na čak dvije lokacije. U Lounge baru Shpitza gosti su uživali u audiovizualnom performansu sarajevskog projekta InTheRoom, dok se u motelu Delta opuštalo uz filmsku glazbu i ležernu atmosferu dnevnog boravka sa zanimljivim instalacijama.