Film OFF OFF AKCIJA!

Danas počinje drugi Opuzen Film Festival

  • Autor: tportal.hr
  • 20.8.2012 15:09:58
  • 20.8.2012 13:47:24

Drugo izdanje Opuzen Film Festivala održava se od 20. do 25. kolovoza i na njemu će publika imati prilike pogledati široku selekciju igranih i dokumentarnih, dugometražnih i kratkometražnih filmova te se zabaviti na radionicama i koncertima u popratnom programu, koji je započeo 18. kolovoza likovnim i filmskim radionicama

Art OFF likovna radionica, pod vodstvom Kristine Krstičević i mentorstvom studenata i profesora sa širokobriješke Akademije, svoje polaznike upoznaje s osnovama različitih likovnih tehnika, dok Matija Radeljak i ekipa Projekt 365 podučavaju kako razviti scenarij, pripremiti plan snimanja, snimiti i montirati film.

Radovi s likovne i filmske radionice prikazat će se publici na izložbi, odnosno u programu na zatvaranju festivala.
Filmski program festivala ove će godine, na dvije otvorene i jednoj zatvorenoj lokaciji, prikazati 70 filmova, a festival otvaraju 'Noćni brodovi' Igora Mirkovića.

U glavnom programu publici će se predstaviti film Dalibora Matanića 'Ćaća', 'Imamo papu' Nannija Morettija i 'Željezna lady' Phyllide Lloyd, dok u dokumentarnom dijelu programa imamo priliku pogledati kako je izgledala borba za prava studenata 2009. u 'Zemlji znanja', što to otkriva erotski fotograf u 'Gabrijelu' Vlatke Vorkapić, a doznat ćemo ponešto i o maloljetnim majkama u Bugarskoj iz filma 'Tko su te majke?'.

Promatrati Europu očima mladih europskih redatelja, bit će moguće kroz 21 kratki film koji se bavi najrazličitijom tematikom: od emocionalne otuđenosti uzrokovane surovom svakidašnjicom, potrage za muzom, introspektivom, kao i egzistencijalnim dramama, ali i magičnom jednostavnošću malog sela na početku vremena.

U popratnom filmskom programu publika će imati priliku pogledati 'Triptih' triju španjolskih redateljica, nizozemske nominacije za Oscara i hrvatsku dokumentarno-igranu selekciju.

Nakon otvorenja festivala, program će ostati u okvirima filma kroz ponudu audiovizualne zabave. Na put u zemlju čudesa koji kreće iz Lounge bara Shpitza povest će nas šesteročlani tim InTheRoom svojom audiovizualnom izvedbom autorskog soundtracka izvorne verzije Alise u zemlji čudesa te predstaviti svoje autorske skladbe i rasplesati nas tech-house ritmovima, a putovanje kroz selekciju najbolje filmske glazbe možete nastaviti u Motelu Delta.
144326,145618,25665,79218
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još