Film KINOOKUS

Uskoro počinje Međunarodni Food Film Festival

  • Autor: tportal.hr
  • 20.8.2012 14:06:18
  • 20.8.2012 13:25:11

Ovogodišnje, treće po redu, izdanje stonskog filmskog Festivala, koje će se održati od 5. do 9. rujna, bavi se energijom hrane nastojeći pokazati da su alternative već pred nama, u optjecaju, ali često marginalizirane i ometene pogrešnim politikama i ljudskom pohlepom

U svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa. Poseban naglasak bit će stavljen na energiju koja se troši u industrijskoj proizvodnji hrane te ogromnim količinama ugljičnog dioksida koje današnji model proizvodnje stvara.

Kinookus Food Film Festival
je uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Dubrovačko-Neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i TZ Općine Ston ove godine prvi put dobio i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Je li pokušaj promjene ljudskih navika samo 'jurišanje na vjetrenjače', saznajte na trećem Kinookus Food Film Festivalu.
Za više informacija o bogatom filmskom programu, radionicama za djecu, susretima, kušanjima, tržnici i gostima, konzultirajte web-stranicu i Facebook profil Udruge Kinookus.

209373,209162,209262 ,206861
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još