KINOOKUS

Uskoro počinje Međunarodni Food Film Festival

20.08.2012 u 13:25

Bionic
Reading

Ovogodišnje, treće po redu, izdanje stonskog filmskog Festivala, koje će se održati od 5. do 9. rujna, bavi se energijom hrane nastojeći pokazati da su alternative već pred nama, u optjecaju, ali često marginalizirane i ometene pogrešnim politikama i ljudskom pohlepom

U svim sekcijama Festivala promišljat će se različiti oblici energije koje hrana stvara: od društvene energije obiteljskih i interkulturalnih trpeza i susreta, duhovno-simboličke različitih rituala i običaja, životne i erotske energije zdrave prehrane do energije u užem smislu dobivene iz novih izvora energije poput biomasa. Poseban naglasak bit će stavljen na energiju koja se troši u industrijskoj proizvodnji hrane te ogromnim količinama ugljičnog dioksida koje današnji model proizvodnje stvara.

Kinookus Food Film Festival
je uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Ston, TZ Dubrovačko-Neretvanske županije, Hrvatske gospodarske komore i TZ Općine Ston ove godine prvi put dobio i potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

Je li pokušaj promjene ljudskih navika samo 'jurišanje na vjetrenjače', saznajte na trećem Kinookus Food Film Festivalu.
Za više informacija o bogatom filmskom programu, radionicama za djecu, susretima, kušanjima, tržnici i gostima, konzultirajte web-stranicu i Facebook profil Udruge Kinookus.