Film POBJEDNICI SPFF-A

Grand prix dobio 'U2', nagrada publike filmu 'Chorchyp'

Sinoć su dodijeljene nagrade najboljim filmovima Starigrad Paklenica Film Festivala

Nakon još jedne runde otkazanih projekcija uslijed još jednog napada bure, koja je onemogućila podizanje platna za projekcije na otvorenom terenu, ali nije spriječila svečanu ceremoniju zatvaranja da se održi unatoč letećim stolcima i pustinjskoj oluji podignutih oblaka pijeska, dodijeljene su nagrade trećeg po redu Starigrad Paklenica Film Festivala.

Grand Prix otišao je u ruke Davisa Guggenheima, redatelja filma 'U2: From The Sky Down', priči o bendu koji je obilježio povijest suvremenog stadionskog pop rocka, dok se publici najviše svidjela priča o slovenskom reperu i MMA borcu, dokumentarac 'Chorchyp – The Way Of Samurai'.

Nagradu za najbolju režiju odnio je Marko Grba Singh, redatelj kratkog filma 'At Last We Met', najbolji scenarij napisala je Vanja Kovačević, ujedno redateljica filma 'Zvezda je rođena', nagrađenog filma koji zbog klimatskih uvjeta uopće nije ni prikazan na festivalu (ali zato jest na već nekoliko prijašnjih festivala u zemlji i regiji), a najbolju fotografiju ima 'Sound And Silence', film o producentu Manfredu Eicheru.

Posebnu nagradu za doprinos toleranciji putem glazbe i filma dobio je film 'Balkan Blues', austrijski uradak o sevdahu u Beču.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još