Film PLANIRA AZIJSKU DOMINACIJU

James Cameron širi 3D biznis na Kinu

  • Autor: tportal.hr
  • 9.8.2012 12:30:15
  • 9.8.2012 10:00:46

Tvorac blockbustera ‘Avatar’ James Cameron najavio je udruživanje s dvije kineske firme da bi ostvario dominaciju na najbrže rastućem tržištu 3D filmova i filmova općenito

Cameronova firma Cameron Pace Group i novi kineski partneri planiraju razviti naprednu opremu potrebnu za nastanak što boljih filmova u 3D formatu. Trenutno je na kineskom filmskom tržištu zabilježen značajan rast potražnje za filmovima 3D formata. Brojni holivudski filmaši planirali su osvojiti kinesko filmsko tržište, no to im nije pretjerano polazilo za rukom.

'Budućnost filmske industrije leži u 3D-u i vjerujemo da se ta budućnost nalazi upravo u Kini', izjavio je James Cameron za jednu novinsku agenciju.

Ranije ove godine kineske vlasti su objavile da će dopustiti prikazivanje dodatnih 14 stranih filmova pod uvjetom da su kreirani u 3D-u, namijenjenom prikazivanju na velikim ekranima u formatu imax. Kineska filmska industrija je ostvarila rapidan porast prihoda u proteklih nekoliko godina. Upravo zbog te činjenice animatorski studio Dreamworks najavio je planove o koprodukciji filma 'Kung Fu Panda' zajedno s kineskim partnerima. Dreamworksova mašinerija također planira otvoriti zabavni kompleks u Kini.

U travnju je kompanija Walt Disney izjavila da planira ući u koprodukciju za film 'Iron Man 3' s pekinškom firmom DMG Entertainment. 'Kina je mjesto na kojem možemo početi stvarati svoj drugi dom', izjavio je Cameron.
201813,192189,187633,186262
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još