Film ANIMAFEST, 2. DO 7. LIPNJA

Svjetska panorama recentnih animiranih ostvarenja

Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb održat će se od 2. do 7. lipnja u kinima Europa i Movieplex, objavili su danas organizatori tog uglednog festivala

Osim programa Velikog natjecanja, na Animafestu će se održati i kasnovečernje projekcije animiranih filmova, svjetska panorama recentnih animiranih ostvarenja te bogat program filmova i radionica za djecu.

U konkurenciji dugometražnog animiranog filma naći će se 10 najboljih ostvarenja u utrci za Grand prix Animafesta.

Animafest
Mia i Migou
Animafest
Mary i Max
Animafest
Sita pjeva blues
Umjetnički ravnatelj Svjetskog festivala animiranog filma Krešimir Zimonić od 42 prijave iz 24 zemlje odabrao je deset dugometražnih animiranih filmova za Veliko natjecanje u utrci za službene nagrade tog festivala.

Ocjenjivački sud kojem je povjerena odluka o najboljem ovogodišnjem dugometražnom filmu Animafesta sastoji se od tri međunarodna člana - Lotte Geffenblad iz Švedske, Jia Duana iz Kine i Dubravka Matakovića.

Svjetski festival animiranog filma Animafest održava se od 1972. i po tradiciji je drugi festival animiranog filma u Europi.

Od 2005, otkako se održava svake godine, festival neparnu godinu posvećuje dugometražnom, a parnu kratkometražnom filmu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još