3. SPFF

Otvoren festival glazbenih dokumentaraca u Paklenici

05.08.2012 u 10:00

Bionic
Reading

Treći Starigrad Paklenica Film Festival službeno je otvoren sinoć na samoj obali Starigrada Paklenice

Sa zalaskom sunca u pozadini, taman toliko cheezy da se pretvori u razglednicu i taman toliko predivnim da se eliminacijom ironije možemo iskreno diviti ljepotama prirode, autori, gosti i organizatori 'spontano' su se okupili za savršenu fotografsku priliku, čekajući prozivku s pozornice i individualnu prezentaciju svoje funkcije – prigodan start festivala koji se već odabirom lokacije hvali kako je drugačiji od svih ostalih. S razlogom.

Iako otvoren na obali, Starigrad Paklenica Film Festival zapravo se odvija u samom nacionalnom parku, s platnima za projekcije okruženim kamenom, drvećem i rasvjetom nezagađenim nebom te avanturistima i nabrijanim poskocima koji gorsku službu spašavanja održavaju budnima. I to po treći put, u najtežim recesijskim uvjetima do sada, kako je istakao i direktor SPFF-a Admir Ćulumarević u svom pozdravnom govoru na svečanom otvaranju održanom jučer na rivi Bikariji ispunjenoj turistima, djecom i štandovima punim džidže-baja za prodati objema skupinama. I sve to taman prije nastupa benda Disident, specijaliziranog za obrade svega u rasponu od TBF-a i Majki do Maroon 5

Prvi dan festivala tako je protekao tek u znaku tuluma, no već za danas (nedjelja) najavljen je niz zanimljivih projekcija, poput 'Proizvedeno u Hrvatskoj', priče o 2Cellos koja će se prikazati u 21:30 u Kinu Velika Paklenica ili paralelne projekcije 'The Girl Gone Good', filma o Amy Winehouse, zakazanog za Kino Mala Paklenica.