U KINIMA: 'TATIN SIN'

Još jedan Sandlerov promašaj

03.08.2012 u 12:00

Bionic
Reading

Sandler nam pruža još jedan neuspješni eksperiment gdje nedostaje glavni sastojak zvan komedija

Adam Sandler nekoć je imao blistavu karijeru u filmskim komedijama, ali sudeći po njegovim posljednjim uracima, ta vremena su sada samo slatki snovi. Nakon posljednjeg promašaja i kritičke 'streljane' naziva 'Jack i Jill' stigao nam je 'Tatin sin'. Film djeluje kao potpuni gubitak vremena, a teško je vjerovati da Sandler može ponuditi nešto bolje od onoga što očekujemo. No dajmo mu šansu i pogledajmo ovu naizgled bezazlenu komediju. Sporedni glumac Andy Samberg trenutno je znatno uspješniji u komedijama pa možda i dobijemo nešto kvalitetnije od 'prosjeka'.

Na žalost, 'Tatin sin' potpuni je promašaj i daljnji pad Sandlerova kredibiliteta. Humor se osniva na djetinjastim dosjetkama bez naznaka inteligencije, ali tužna je činjenica što to niti nije najveći problem. Osnovna mana leži u likovima koji su iritantni i dosadni ili jednostavno 'odvratni' i osvetoljubivi bez imalo traga simpatičnosti. Da su likovi simpatični i karizmatični, tada bi možda i očajan scenarij bio donekle izdržljiv. U spoju s infantilnim humorom ovaj uradak često je teško gledati, jer ne navijamo za glavne junake, a sporedni su još gori. Možda nije tužno ili iznenađujuće gledati Sandlera kako si dalje zakopava karijeru, ali Sambergu svakako nije mjesto u ovakvome filmu. Očito je kako 'Tatin sin' ima ciljanu publiku, a to su mlađi naraštaji kojima će besmislene psovke bez pravoga konteksta predstavljati zabavu, a da ne govorimo o bezbroj seksualnih 'šala'. Jedino čime se ovaj film može 'pohvaliti' jest pokrivanje cijele 'palete' očajnog humora. Od ismijavanja debljine, prisilnih tetovaža, hendikepiranih striptizeta ili jednostavno fizičkog nasilja, 'Tatin sin' ima skoro sve, jedino što nedostaje jest smijeh publike. Tehničkoj strani filma ne može se ništa zamjeriti, sve je uredno 'zapakirano', odnosno korektno snimljeno, režirano i montirano pa barem audio-vizualno nije toliko bolno iskustvo.

Ukoliko tražite sjajnu komediju, povratak Adama Sandlera ili jednostavno zabavan protok vremena pred ekranom, tada slobodno zaobiđite 'Tatinog sina'. Bilo tko s bar deset pogledanih komedija ovo će smatrati potpunim promašajem, a iskusniji gledatelji ionako znaju da Sandlerove filmove već neko vrijeme treba izbjegavati.