tportal.hr

Zagreb
+15
Osijek
+15
Pula
+14
Rijeka
+16
Zadar
+15
Split
+17
Dubrovnik
+16

OMNIBUS U PULI

Nedovoljno snažan drugi dio 'Zagrebačkih priča'

Drugi dio 'Zagrebačkih priča', nastavak uspješnog i nagrađivanog istoimenog omnibusa iz 2009. godine, prikazan je u srijedu navečer na Festivalu igranog filma u Puli

Datum objave:
26.7.2012 9:15

Zadnja izmjena:
27.7.2012 16:05

Prvi dio 'Zagrebačkih priča' tematski i stilski bio je prilično rastresit, a kvalitetom prilično neujednačen pa su umjetnički savjetnici cijeloga projekta i producent Boris T. Matić ovaj put odabrali manji broj priča i široko ih tematski odredili prikazom ljubavnih i obiteljskih odnosa.

Djevojka koja s ocem provodi večer uoči njegova vjenčanja s puno mlađom djevojkom, odnos bračnog para pred rastavu s njihovom djevojčicom, prebrižni roditelji čiji sin prvi dan sam odlazi u školu, otac i sin koji svoje probleme rješavaju treningom, ljubavni par u očekivanju prinove u turobnom suživotu s ocem alkoholičarom te lezbijski par u ljubavnoj svađi – telegrafski je sadržaj priča diskretno montažno povezanih.

Najbolji dojam ostavila je Sara Hribar u epizodi 'Od danas do sutra', finoj studiji o bračnom razlazu uz iznimno dojmljiv nastup djevojčice Nike Trenc Sato. Vrlo simpatična je i jedina humorna priča, ona Alde Tardozzija nazvana 'Mucica', a za izdvojiti je i završna epizoda 'Na kvadrat' koju je prema scenariju Jasne Žmak režirao poznati autor videospotova Radislav Jovanov Gonzo, a na svojim glumačkim plećima iznijele su je Judita Franković i Ivana Roščić.

Većina priča snimljena je u interijerima stanova – jedini koji se većinski odlučio za eksterijer je Ivan Sikavica u pomalo nedorečenoj epizodi 'Sin' – pa im, kako kaže jedan od junaka omnibusa, pomalo 'nedostaje zraka', odnosno većeg manevra za razigravanje.

Drugi dio 'Zagrebačkih priča' nema tako jakih epizoda kakav je u prvom dijelu bio 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića koji je dogurao i do Berlinalea, no nema ni pretjerano loših dijelova.

205857,205836,205768,205638

Jedan od filmova omnibusa 2009.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

Vedrana Knežević

tportal.hr

tportal.hr

Boris Banović

Vanda Winter

Helena Šopar

Još videa

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr