OSKAROVAC NA ODMORU

Jeremy Irons s glumcima iz predstave 'Edip'

17.07.2012 u 13:50

Bionic
Reading

Jeremy Irons sinoć je u Dubrovniku u društvu direktora Sarajevo Film Festivala Mirsada Purivatre i intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Ivice Prlendera susreo hrvatske glumce iz predstave 'Edip' s repertoara dramskog programa ovogodišnjih Igara

Svoj drugi dan boravka u Dubrovniku britanski glumac, oskarovac Jeremy Irons proveo je uživajući na plaži luksuznog hotela RIXOS Libertas Dubrovnik i družeći se s gostima Sarajevo Film Festivala koji su poput slavnoga glumca nakon završetka festivala doputovali u Dubrovnik.

Večernje sate nakon već unaprijed dogovorenih obaveza, Irons je, u društvu direktora Sarajevo Film Festival Mirsada Purivatre i na poziv indentanta Ivice Prlendera, iskoristio kako bi pogledao predstavu 'Edip' koja se u režiji Eduarda Milera prikazuje na ovogodišnjim, 63. Dubrovačkim ljetnim igrama. U društvu kolega Irons je stigao na drugi dio predstave.

'Uživao u nevjerojatnom ambijentu, povijesnoj scenografiji koja je kvalitetno i zanimljivo iskorištena u predstavi te veoma kvalitetnoj i zanimljivoj interpretaciji hrvatskih glumaca', rekao je Irons.

Po završetku predstave Irons je na krovu zgrade u dvorištu dubrovačke glazbene škole, a koja je upravo i poslužila kao scenografija za ovu predstavu, i osobno upoznao i čestitao ansamblu iz predstave 'Edip': glavnom glumcu Mislavu Čavajdi čijom je izvedbom Edipa ostao oduševljen, glumcima Liviju Badurini, Alenu Livericu, Vilimu Matuli, Vladimiru Duliću, Ivanu Peternelju te glumicama Doris Šarić Kukuljici i Jeleni Lopatić. Dio kasnovečernjeg druženja slavni glumac proveo je i u razgovoru sa studentima Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji također nastupaju u predstavi.

'Ovakvo bogatstvo kao ova povijesna jezgra Dubrovnika rijetkost je na cijelome svijetu i vjerujem kako je glumcima nezaboravno iskustvo igrati upravo na ovoj stvarnoj pozornici. Poznajem zahtjevnost Sofoklovih djela i način na koji su glumci interpretirali njegove likove iz Edipa jedinstven je i očaravajući. Iskreno, nakon ovoga večeras i svega što sam doživio u protekla dva dana nemam više niti jednu sumnju kako ću se ponovno vratiti ovdje među ove divne ljude i ovu predivnu povijesnu kulisu!', izjavio je Irons nakon druženja s glumcima i predstavnicima Igara.

Naime, uz glumce Irons je u društvu domaćina - intendanta Igara Ivicu Prlendera - razgovarao i s pomoćnicom intendanta za dramski program Dorom Ruždjak Podolski te glasnogovornicom Igara Ivanom Medo Bogdanović koje su mu pobliže predstavile sam festival i program Dubrovačkih ljetnih igara.

Nakon druženja s glumcima Jeremy Irons vrijeme je iskoristio za šetnju Stradunom u društvu gostiju Sarajevo Film Festivala. Nakon razgleda grada i uživanja u zvucima mladih klapskih pjevača ispred dubrovačke katedrale, Irons i gosti uputili su se prema hotelu EXCELSIOR Dubrovnik, gdje je također smješten dio gostiju iz Sarajeva, te hotelu RIXOS Libertas Dubrovnik.

Jeremy Irons iz Dubrovnika je otputovao rano jutros prema Budimpešti, gdje snima nove nastavke televizijske hit serije 'Borgia'.