PULA FILM FESTIVAL

Duško Marušić izložbom 'Ona i ja' progovara o Areni

12.07.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Otvorenje izložbe 'Ona i ja' Duška Marušića Čičija, koja se održava u sklopu 59. festivala igranog filma u Puli, bit će u petak 13. srpnja. Direkcija Festivala otvorit će izložbu za javnost u 21 sat u Kinu Valli u Puli

Duško Marušić Čiči dugogodišnji je suradnik Festivala. Njegove fotografije koriste se već tri godine zaredom na službenim plakatima Festivala, a ukupno je autor fotografija za 12 festivalskih plakata. Inspiracija za predstojeću izložbu upravo je Arena za vrijeme održavanja Festivala igranog filma pa stoga 'Ona' u nazivu izložbe označava Arenu.

'Festival igranog filma u Puli je od samog početka, kad je po prvi put kao jednogodišnje dijete u pratnji svojih roditelja došao u dodir sa svijetom filma, bio nezaobilazan i važan dio u njegovu odrastanju, da bi godinama prerastao u profesionalni i umjetnički fotografski izazov. Njegova dinamičnost, kreativnost, osobine su koje ga potiču na otkrivanje i bilježenje uvijek novih lica filmske Arene. 36 godina profesionalno fotografira, bilježi sva festivalska događanja sačuvana u njegovom bogatom fotografskom filmskom arhivu. Autor je fotografija 12 festivalskih plakata. Fotografije Festivala igranog filma u Puli objavljivane su u mnogim važnim izdanjima, časopisima, novinama, knjigama u zemlji i inozemstvu', stoji u biografiji Duška Marušića Čičija.

Izložba 'Ona i ja' bit će otvorena od 13. srpnja do 8. kolovoza u Kinu Valli te se pozivaju svi zainteresirani da je razgledaju, jer otkriva sva lica moćne Arene za vrijeme trajanja Festivala.