Film DESETO IZDANJE

Jubilarni Tabor film festival otvoren uz 'Nedjelju' i Dunju Knebl

  • Autor: tportal.hr
  • 9.7.2012 13:51:53
  • 9.7.2012 9:53:43

U Dvoru Veliki Tabor u Desiniću otvoren je 10. Tabor Film Festival, međunarodni festival kratkometražnog filma, a rođendansko slavlje započelo je koncertom kantautorice Dunje Knebl i projekcijom belgijskog filma simboličnog naziva 'Nedjelje', redatelja Valeryja Rosiera

Održane su projekcije 11 filmova iz međunarodne konkurencije povezane temom 'Izvor zvuka'.

'Na najopsežnijem programu dosada naći će se preko 200 filmskih naslova u 50 blokova projekcija. I ne samo to, filmovi se prikazuju svakog dana od 11 do 23 sata, a sve projekcije, radionice i ostali festivalski program besplatni su za sve posjetitelje', kazao je Nenad Borovčak, direktor festivala.

Otvaranju jubilarnog Tabor Film Festivala prisustvovale su Sonja Borovčak, županica Krapinsko-zagorske županije, Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, koji već sedam godina Taboru ustupa prostore za održavanje festivala, te Aleksandra Kucy, predstavnca poljske ambasade u Zagrebu.

Projekcije prvog programa međunarodne konkurencije pratili su članovi ovodišnjeg žirija: Tomek Gestwicki, Irena Krčelić, Juraj Lerotić, Robert - Jean Lacombe, Miha Knific i Hieronim Neumann, ugledni poljski profesor i redatelj koji će 14. srpnja, nakon retrospektive svojih filmova, u 14 sati održati kratko predavanje o svom radu i trikovima koje koristi u animaciji.

Festivalski program nakon otvorenja seli se u Kumrovec, gdje će se dnevne projekcije održavati u kino dvorani Spomen dom, a večernje u vrtu Titove vile sve do zatvaranja festivala, 14. srpnja.

Više informacija o festivalu potražite na internetskim stranicama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još