tportal.hr

Zagreb
+5
Osijek
+9
Pula
+13
Rijeka
+14
Zadar
+16
Split
+15
Dubrovnik
+15

'VALERIAN'

Luc Besson snima adaptaciju SF stripa

Ikona europskog francuskog filma razvija adaptaciju strip serijala 'Valerian'

Datum objave:
3.7.2012 7:26

Zadnja izmjena:
3.7.2012 9:49

Vezane teme

Znanstveno-fantastični strip 'Valerian' još su 1967. stvorili scenarist Pierre Christian i crtač Jean-Claude Mezieres, a riječ je o serijalu grafičkih novela koje se bave avanturama Valeriana, putnika kroz vrijeme i njegove ženske pomoćnice Laureline.

Ne treba nas čuditi što je upravo to novi Bessonov projekt, jer ovaj je redatelj i producent svoju ljubav prema Mezieresovoj estetici pokazao još u 'Petom elementu', iza čijeg dizajna stoji upravo proslavljeni francuski crtač.

Još se ne zna kada će Besson krenuti snimati 'Valeriana', ali pretpostavlja se čim završi obaveze na sadašnjim projektima, među kojima je kriminalistička komedija 'Malavita' u kojoj glume Robert De Niro, Michelle Pfeiffer i Tommy Lee Jones te akcijski triler bez imena, s Angelinom Jolie u glavnoj ulozi, zakazan za početak 2013. godine.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


RTL

Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr