Film ULAZ SLOBODAN

Večeras se otvara Riječno kino!

  • Autor: tportal.hr
  • 29.6.2012 15:28:32
  • 29.6.2012 13:50:42

Večeras u 21.30 otvara se Riječno kino na Foginovom kupalištu uz finsku SF komediju 'Željezno nebo', za koju je soundtrack skladao legendarni Laibach

Platno je spremno. Projektor, projekcija, stolice, klupe i luftići! Svega nekoliko sati nas dijeli od početka drugog izdanja Riječnog kina uz Karlovačko - open air kina na Foginovom kupalištu u Karlovcu. U organizaciji poduzeća Turbing d.o.o. i Kinokluba Karlovac ovaj jedinstveni projekt u sljedeća dva vikenda (29. lipnja - 1. srpnja i 6. - 8. srpnja) pružit će Karlovčanima i ostalim putnicima namjernicima bogat i raznovrstan filmski program. A petkom i subotom navečer organizirane su i svirke karlovačkih bendova nakon projekcije.

Što Riječno kino uz Karlovačko čini tako posebnim? Prije svega mjesto održavanja. To je Foginovo kupalište, prije dvije godine registrirano kao prvo riječno kupalište u Hrvatskoj. Kupalištu uređenom još tridesetih godina prošlog stoljeća u posljednje vrijeme se vraća stari sjaj. Osim uobičajenih aktivnosti za jedno kupalište, poput programa animacije i natjecanja u sportskim aktivnostima, Foginovo iz godine u godinu obogaćuje svoju kulturnu ponudu, a Riječno kino uz Karlovačko u svakom slučaju je vrhunac!

Njega upotpunjuju i tzv. luftići - inače zaštitni znak Riječnog kina uz Karlovačko. Naime, ovogodišnji slogan manifestacije je 'Luftić do luftića – KINO'. Kako se sve odvija na kupalištu, luftić je u svakom slučaju prirodan rekvizit. Tako će se projekcije Riječnog kina moći gledati i s luftića. Naravno, građani su slobodni donijeti i vlastite ručnike, dekice i sl.

Riječno kino uz Karlovačko otvara se večeras u 21.30 projekcijom filma 'Željezno nebo', finske SF komedije koja je oduševila gledatelje diljem Europe: 1945. SS časnik Hans Kammler došao je do neviđenog antigravitacijskog otkrića. Nakon poraza Trećeg Reicha iz tajne nacističke baze na Antarktiku lansira se niz svemirskih brodova prema Mjesecu gdje nacisti na tamnoj strani grade bazu Schwarze Sonne (Crno sunce). Čekaju i stvaraju neviđenu vojnu snagu kako bi bili spremni za invaziju na Zemlju i uspostavu Četvrtog Reicha. 2018. njihova invazija počinje. Činjenica vrijedna spomena je svakako i ona da je glazbu za film radio Laibach!

U svakom slučaju, svim posjetiteljima Riječnog kina uz Karlovačko večeras smijeha neće nedostajati. Ali ni suza - od smijeha!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još