Film SARAJEVO FILM FESTIVAL

Objavljen žiri natjecateljskog programa SFF-a

  • Autor: V.G.
  • 29.6.2012 9:55:58
  • 29.6.2012 9:12:59

Objavljeno je koji će filmski profesionalci suditi o kvaliteti filmskog programa na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu

U žiriju će se tako naći glumac Ermin Bravo, jedan od najnagrađivanijih glumaca u Bosni i Hercegovini. Diplomirao je 2003. na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu gdje je nastavio raditi najprije kao docent, a kasnije kao profesor glume. Glumi u filmu i u kazalištu, s redateljicom Jasmilom Žbanić surađivao je na njena dva filma, 'Grbavica' i 'Na Putu', a ostvario je uloge i u filmovima Oscarom nagrađenog Danisa Tanovića, 'Cirkus Columbia' i 'Prtljag'. Možemo ga vidjeti i u 'U zemlji krvi i meda' Angeline Jolie.

Tu je i srpski redatelj Nikola Ljuca, koji je sudjelovao u brojnim međunarodnim projektima i radionicama, uključujući i Sarajevo Talent Campus 2010. Iste godine je bio nominiran i za koprodukcijsku nagradu Robert Bosch. Sa svojim kratkim filmovima natjecao se na mnogim festivalima te osvojio nekoliko međunarodnih i domaćih nagrada, a trenutno priprema svoj prvi dugometražni igrani film 'Humidity'.

Iz Francuske dolazi Laurence Reymond, članica izbornog odbora Directors’ Fortnight Cannes. Bila je angažirana u različitim distribucijskim kućama, poput Ad Vitam, gdje se bavila kinima u Francuskoj, ili Le Pacte, gdje je bila angažirana na poslovima koprodukcija.

Bavi se i filmskom kritikom te objavljuje u brojnim filmskim časopisima i na web portalima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još