tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+1
Pula
+13
Rijeka
+6
Zadar
+8
Split
+11
Dubrovnik
+11

NOVA POČAST

Branko Lustig dobitnik je počasnog Srca Sarajeva

Sarajevo Film Festival počasno priznanje Srce Sarajeva 2012. dodijelio je legendarnom producentu Branku Lustigu

Datum objave:
27.6.2012 9:08

Zadnja izmjena:
27.6.2012 9:43

Počasna nagrada Srce Sarajeva dodjeljuje se pojedincima u znak priznanja za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske umjetnosti, a ove godine zaslužio ju je Branko Lustig, dvostruki dobitnik Oscara, koji je u filmskoj industriji više od pola stoljeća.

Lustigova karijera započela je angažmanom u Jadran filmu sredinom pedesetih godina, kad je radio produkciju filma ‘Ne okreći se, sine’, te nešto kasnije i filma ‘Kozara’, u kojem je i glumio. Prekretnicu u njegovom profesionalnom životu, pokazat će se kasnije, predstavlja angažman na inozemnim koprodukcijama, što mu je i donijelo određena poznanstva koja su mu omogućila da 80-ih godina otputuje u Los Angeles.

Angažman u Hollywoodu Lustigu je donio poznanstvo s redateljem Stevenom Spielbergom i zajednički rad na filmu ‘Schindlerova lista’, za koji je 1994. godine nagrađen Oscarom za produkciju. Drugi Oscar donio mu je rad na ‘Gladijatoru’ Ridleyja Scotta.
Počasno priznanje Srce Sarajeva dosad su dobivali mnogi filmski profesionalci, poput Mikea Leigha i Angeline Jolie, a lani i Emil Tedeschi.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr