Film doFuraj svoj film

Glasajte za najbolji kratki amaterski film Pule

  • Autor: tportal.hr
  • 18.6.2012 15:24:38
  • 18.6.2012 14:24:00

Na devetom po redu natječaju doFuraj svoj film pristigla su 36 kratka amaterska filma, a o pobjedniku možete odlučiti i vi svojim glasovima

Počelo je online glasovanje za natječaj doFuraj svoj film, koji se odvija u sklopu Festivala igranog filma  i trajat će do 1. srpnja do kada se može glasati za najbolji od pristiglih radova. Radove pogledajte na MAXzoni i glasajte za film koji vam se najviše sviđa! 

Najbolji film po odluci publike bit će proglašen na 59. festivalu igranog filma u Puli koji se održava od 21. do 28. srpnja i čiji će stručni žiri također odabrati svog favorita, a autor(i) će primiti nagrade u pulskoj Areni. Kao i prijašnjih godina, i ove je odaziv filmaša amatera bio dobar, a osim debitanata, prijavili su se i autori koji su dosad sudjelovali i pobjeđivali na natječaju. Filmovi za koje možete glasati traju jednu minutu, montaža je kandidatima ponuđena kao opcija, ne i obaveza. Prema istim pravilima dosad je na natječaju tijekom osam godina prikazano je 224 filma.

Stručni žiri koji će odlučivati o najboljem filmu čine: glavni urednik portala ‘Ravno do dna’ i novinar emisije ‘Ružiona’ (HRT) Zoran Stajčić, filmski kritičar i novinar dnevnih novina ‘Slobodna Dalmacija’ Jakov Kosanović te multimedijalni umjetnik i redatelj Matija Debeljuh.

Prethodnih godina pobjednici su bili:


(2004. g). doFuraj! prvi put – NOGE Dejan Dragaš
(2005. g.) doFuraj! drugi put - STANDARDNA PRIČA Marin Lukanović
(2006. g.) doFuraj! treći put – JEU Jasna Božić
(2007. g.) doFuraj! četvrti put - PIOGGIA INATTESA Arminio Grgić
(2008. g.) doFuraj! peti put – THE BAND Ena Čupić, Lucija Dobranić, Mia Tadić, Marko Delić učenici 6. razreda OŠ Horvati
(2009. g.) doFuraj! Šesti put – RADNIČKA KLASA Luka Kivela
(2010. g.) doFuraj! sedmi put – TRANSEMOCIJE Sendi Salmani, Marko Čabov, Bruno Marin i Peter Bohte
(2011. g.) doFuraj! osmi put – VJERA U ŽIVOT, David BagarićT-com kao dugogodišnji partner festivala pobjednike nagrađuje:
nagrada po odluci žirija - Nokia Lumia 800 crna
nagrada po online publici - Samsung Galaxy MINI

više o natječaju doFuraj svoj film možete pronaći na stranicama Festivala igranog filma u Puli i na facebook grupi "doFuraj svoj film!".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još