NAGRADNJAČA

Pogledajte film 'Samoća primarnih brojeva'

19.06.2012 u 11:37

Bionic
Reading

Ovoga tjedna ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol dolazi izuzetno hvaljena talijanska drama 'Samoća primarnih brojeva' scenarista i redatelja Saverija Costanza koja je osvojila nagradu za najbolju glumicu na filmskom festivalu u Veneciji te bila u konkurenciji za glavnu nagradu. A Continental film i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima ulaznice (5 x 2)!

U filmu su glavne uloge ostvarili Alba Rohrwacher, Luca Marinelli, Martina Albano i Isabella Rossellini

Primarni broj je po svojoj prirodi usamljen: djeljiv je samo sa samim sobom i s brojem jedan; nikad se ne uklapa s drugim brojem. Alice i Mattia dvije su usamljene jedinke. Dok je bila djevojčica, Alica je pod pritiskom svog oca doživjela tešku nesreću na skijanju, što ju je naknadno dovelo do stanja anoreksije. Kada upozna Mattiju, u njemu prepoznaje srodnu dušu, i Mattia joj otkriva svoju užasnu tajnu: kao dječak je ostavio u parku svoju mentalno retardiranu sestru blizanku kako bi otišao na dječji rođendan; kada se vratio po nju, nije ju našao, niti je ikada pronađena. Ova dva nepovratna događaja obilježit će zauvijek njihove živote, a kako odrastaju, njihove sudbine će biti zauvijek isprepletene.

Film je snimljen prema istoimenom bestseleru autora Paola Giordana objavljenom 2008. i nagrađenom prestižnom talijanskom književnom nagradom Strega.

'Samoća primarnih brojeva' ekskluzivno u kino Cineplexx Centar Kaptol dolazi u četvrtak, 14. lipnja!

Po dvije ulaznice su osvojili:

Nera Golojuh
Kristina Bujanić
Romana Mandić Hrup
Jaka Primorac
Nadalina Kurtov