Film PROJEKT U SKLOPU SARAJEVO FILM FESTIVALA

'Muzejom pokidanih veza' započeo Sarajevo grad filma 2009.

  • Autor: I. T.
  • 26.5.2009 14:12:17
  • 5.5.2009 13:18:38

Snimanjem prvih kadrova kratkometražnog igranog filma 'Muzej pokidanih veza' rumunjske redateljice i scenaristice Iulie Rugine u Sarajevu je u ponedjeljak, 4. svibnja, započela realizacija projekta Sarajevo grad filma 2009.

Sarajevo grad filma je projekt koji mladim darovitim filmašima, sudionicima Sarajevo Talent Campusa, obrazovnog projekta Sarajevo Film Festivala, omogućuje snimanje kratkometražnih filmova.

Film 'Muzej pokidanih veza', u kojemu glume Manca Dorrer iz Slovenije i Boris Ler iz BiH, a direktor fotografije je Erol Zubčević, prati priču djevojke Ane i njenu emocionalnu promjenu uzrokovanu prekidom ljubavne veze. Međunarodna ekipa sastavljena od sudionika prvog i drugog Sarajevo Talent Campusa film će snimati u Sarajevu do 6. svibnja.

Nakon toga slijedi snimanje ostala četiri projekta: 'Oslobođenje u 26 slika', čiju ekipu čine redatelji i scenaristi Ivan Ramljak i Marko Škobalj iz Hrvatske, producent Orkan Bayram iz Turske i glumci Edis Livnjak iz BiH i Anđela Ramljak iz Hrvatske; 'Ružičasta rijeka', grčkog redatelja Zachariasa Mavroeidisa i scenarista Ivora Martinića iz Hrvatske, producenta Arbena Zharkua s Kosova, a glavnu žensku ulogu tumači Romina Vitasović iz Hrvatske; 'Žena u ljubičastom', bosanskohercegovačkog redatelja Igora Drljače, uz kojega scenarij potpisuje i Hrvoje Župarić iz Hrvatske, producent je Orkan Bayram iz Turske, a glavnu žensku ulogu tumači Mediha Musliović iz BiH; 'Čekanje' Daniela Beresa iz Mađarske i scenarista Zachariasa Mavroeidisa iz Grčke, dok će u filmu igrati Ivana Popović i Nebojša Đorđević iz Srbije.

Pet kratkometražnih filmova iz projekta Sarajevo grad filma 2009. svoju premijeru doživjet će u okviru 15. Sarajevo Film Festivala.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još