ZA ONE OD 7 DO 77

Riječno kino uz Karlovačko

06.06.2012 u 14:56

Bionic
Reading

Filmska publika će i ove godine imati priliku zadovoljiti svoj apetit za najnovijim ostvarenjima hrvatske i strane kinematografije, na drugom izdanju karlovačkog Riječnog kina uz Karlovačko na samoj obali rijeke Korane

O prošlogodišnjem uspjehu ove trodnevne manifestacije, u organizaciji tvrtke Turbing d.o.o. i Kinokluba Karlovac uz potporu Hrvatskog filmskog saveza, dovoljno govori 2100 posjetitelja koji su tražili mjesto više na Foginovom kupalištu. Posebnost proteklog Riječnog kina uz Karlovačko, uz nekoliko stotina sjedećih i nekoliko desetaka ležećih mjesta, bili su zračni madraci uz moto kino na svježem zraku i luftić za dvoje u mraku, a na to možete računati i ove godine.

Zahvaljujući prepoznatoj kvaliteti ovog jedinstvenog programa organizatori su ove godine odlučili napraviti napraviti neke preinake. Ono što će posebno razveseliti sve filmoljupce je vijest o produžetku filmskih večeri na dva vikenda, od 29. lipnja do 1. srpnja i od 6. do 8. srpnja, te nastupi različitih bendova, petkom i subotom. Time ovaj projekt evoluira u simbiozu filmske i glazbene manifestacije čime se nastoji udovoljiti svim generacijama i učiniti ovo jedinstveno događanje primamljivijim. Riječno kino za sve, od sedam do 77, kako kaže glavna organizatorica Marija Ratković

Sama ideja je da ovaj ljetni filmski projekt bude nadopuna redovitome kinorepertoaru, pod uvjetom da ovaj iznimno filmski aktivan grad napokon dobije kino. Istovremeno je cilj obogatiti i turističku ponudu Karlovca te sadržaj samog Foginovog kupališta.

Već je prošle godine rečeno kako ljetno kino na velikom platnu na otvorenome ima budućnost te da se ovaj pilot-projekt, istovremeno diplomski rad studentice odsjeka za produkciju Akademije dramske umjetnosti Marije Ratković, pokazao uspješnim, čemu se nadamo i ove godine. Vidimo se na Foginovom kupalištu u Karlovcu na drugom Riječnom kinu uz Karlovačko. Luftić će vas čekati već napuhan!