tportal.hr

Zagreb
+4
Osijek
+2
Pula
+15
Rijeka
+10
Zadar
+12
Split
+14
Dubrovnik
+13

HRVOJE TURKOVIĆ ZA TPORTAL:

'Iako gledam filmove, danas gotovo ne idem u kino'

Filmski kritičar i teoretičar Hrvoje Turković dobitnik je nagrade za životno djelo Vladimir Nazor, a nedavno je u Zagrebu promovirao svoju novu knjigu - to je i više nego dovoljno razloga za iscrpni intervju pred našim kamerama

Datum objave:
5.6.2012 12:50

Zadnja izmjena:
5.6.2012 14:13

Nagrada Vladimir Nazor za životno djelo na području filmske umjetnosti ove je godine otišla u ruke filmskom teoretičaru i kritičaru Hrvoju Turkoviću, koji se pisanjem o filmu bavi još od sedamdesetih godina 20. stoljeća. Autor mnogih knjiga o filmu ('Razumijevanje filma', 'Teorija filma', 'Hrvatska kinematografija'...) nedavno je objavio i svoj novi ukoričeni uradak 'Život izmišljotina', knjigu o animiranom filmu, promoviranu u programu Animafesta.

Sve to bio je povod za razgovor pred našim kamerama - razgovarali smo o svemu, od nagrada preko filmske prošlosti i sadašnjosti do snage brenda nove hrvatske animacije, a kako je to izgledalo i zvučalo, provjerite u našem video intervjuu:

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Preporučujemo

tportal.hr

tportal.hr

Važno: Rubrike, ljubav i seks, crna kronika, supermen, cura i frajer dana mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr