WORLDFEST U HOUSTONU

Srebrna nagrada filmu 'Rastanak' Irene Škorić

04.05.2009 u 15:20

Bionic
Reading

Kratki igrani film 'Rastanak' redateljice i scenaristice Irene Škorić dobio je srebrnu nagradu za režiju na Worldfestu - međunarodnome filmskom festivalu koji je održan od 17. do 26. travnja u Houstonu

Festival Worldfest održava 42. put, a jedan je od najstarijih festivala nezavisnog filma na svijetu. Na Worldfestu nagrade za debitantske filmove dobili su, među ostalim, Steven Spielberg, George Lucas, David Lynch, Ang Lee, Ridley Scott, braća Coen, Brian De Palma i drugi.

Tema filma 'Rastanak' Irene Škorić je odnos između oca, sina i njihova starog automobila. U glavnim ulogama nastupaju Ivan Brkić i Asim Ugljen. Film je nastao u produkciji Akademije dramske umjetnosti 2008. godine te je hrvatski predstavnik za nagradu Studentski Oscar i predstavnik Hrvatske u kategoriji filma na 14. bijenalu mladih umjetnika Europe i Mediterana.

To mu je osma festivalska nagrada. Na nedavno održanim 18. danima hrvatskoga filma osvojio je Grand Prix te nagradu za najbolji scenarij. Dosad je uspješno sudjelovao u službenim selekcijama filmskih festivala u Montpellieru, Varšavi, Berlinu, Argentini, Rimu itd.